Nem lesz salakverseny augusztus 20-ig?

Nem lesz salakverseny augusztus 20-ig?
Nem túl biztató a helyzet a debreceni salakmotorpályán. Folyamatban van a pálya felkészítése a vasárnapi Sunland-kupa Salakshow autós körversenyre- takarítanak, nyírják a füvet, rendbe teszik a lelátókat, a körpálya pedig már készen áll az autók száguldozására.

Balogh János, a Salakmotorsport Magyarországon Alapítvány alapítója szerint azonban a jónéhány hete vandálok általi fosztogatás és rombolás megtette a hatását. Minden eltulajdonított dologot, ami a versenyek megrendeéséhez szükséges, pótolni kell. Így teljesen biztos, hogy augusztus huszadika előtt nem lesz salak-futam Debrecenben a Gázvezeték utcán.

Más rendezvényekre ugyan sor kerülhet, de a vaspapucsosoknak mindenképpen meg kell várniuk a nemzeti ünnepet. A szertvezet vezetője beszámolt arról is, hogy mivel a bérleti szerződésük csak december 31-ig szól, nem is tudnak hosszú távra tervezni. Emiatt sem kezdenek hozzá egy nagy felújításhoz, csak a legfontosabb helyreállításokat végzik el, hogy a pálya megfeleljen a követelményeknek.