Nem lesz kórházbezárás – Népszabadság, Magyar Nemzet, Népszava

Nem zárnak be kórházakat itthon, de feladataikat újraoszthatják, és valamennyi változásról “aprólékosan egyeztetnek” majd az intézményekkel – ezt mondta az egészségügyért felelős államtitkár a Fidesz-frakció hétfői zárt ülésén a Népszabadság információi szerint a most elkészült egészségügyi törvényjavaslat kapcsán.

Szócska Miklós arról is beszélt a képviselőknek, hogy a múlt héten megszavazott év végi, 27 milliárdos mentőcsomag levegőhöz juttatja a kórházakat. A salátatörvényben szerepel egyebek mellett az is, hogy nem lennének ingyenesek a látleletek, 3200 forintot kellene fizetni az ilyen orvosi szakvéleményért.

Ugyancsak pénzt kérnének a jövőben a vizeletből és vérből történő alkohol illetve kábítószer kimutatásáért. A Magyar Nemzet azt írja, hogy a javaslatcsomagból a patikák tulajdonviszonyainak tervezett átrendezése váltja ki a legnagyobb vitát. A lapnak név nélkül nyilatkozó piaci szereplők azt vetítették előre, hogy Alkotmánybírósághoz fordulhatnak az ügyben.

Kökény Mihály volt MSZP-s egészségügyi miniszter a Népszavának azt nyilatkozta, hogy továbbra is csak látszatintézkedések rajzolódnak ki a tárca javaslataiból, szerinte semmilyen érdemi szerkezetátalakítást nem lehet felfedezni azokban.

– Független Hírügynökség –