Nem lesz ingyenes a Veszprémi Utcazene Fesztivál

Idén először nem lesz ingyenes a Veszprémi Utcazene Fesztivál. A program ugyanis nem nyert állami támogatást, ami a bevételei jórészét jelenti. Az idei fesztivált július 14-e és 17-e között rendezik.

Csak a várban lévő programokra, a legnagyobb sztárok koncertjeire kell jegyet venni, a kétezer forintos jegy mind a négy napra szól. A változtatásra azért volt szükség, mert a fesztivál idén nem nyert állami támogatást, így ötödével kevesebb pénzből gazdálkodhatnak – tájékoztatott Vető Viktória, a program sajtófőnöke.

Június 26-án emellett nagyszabású művészeti árverést is tartanak a fesztiválért a veszprémi Dubniczay-palotában. Több Szilágyi Lackó kép mellett veszprémi kötődésű képzőművészek művei kerülnek kalapács alá. A felajánlott művek árát az Utcazene Fesztivál kapja meg. Az el nem kelt alkotásokat a belvárosban kiállítják, ahol a fesztivál ideje alatt még lehet rájuk licitálni.

Július 14-e és 17-e között a Veszprémi Utcazene Fesztiválon a várost behálózva utcazenészek versengenek majd az egymillió forint összdíjazású fődíjakért. A felhívásra a tavalyinál ötvennel több, összesen kétszáznál is több zenész jelentkezett. Több mint ötven hazai és nemzetközi “húzónév” is színesíti a programot. A veszprémi színpadok egyikén fellép majd a Giulia y Los Tellarini csapata, akit egyebek mellett Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című filmjének betétdalairól ismerhet a közönség. Jön a Filippo Clary és Max Bottini alkotta formáció, a Gabin. A Los Aslándticos, Mano Negra, Manu Chao és Macaco bandák is ott lesznek. A nemzetközi kínálatot színesíti még a Brooklyn Funks Essentials is, és itt lesz Marcus Füreder, a spanyol Che Sudaka, a magyarok közt pedig a Quimby, a Vad Fruttik, az Irie Maffia, a Harcsa Veronika Quartett, a Hollywoodoo mellett fellép az Intim Torna Illegál, Hrutka Róbert, de lesz az LGT emlékzenekar is.

Bővebb információ a www.utcazene.hu internetes oldalon olvasható.

– Független Hírügynökség –