Nem lesz forgalomkorlátozás a hosszú hétvégén a Megyeri-hídon

Felfüggesztik csütörtökön délután a Megyeri-híd hídszerkezetének utóvizsgálatát, így nem kell az ünnepi hétvégén forgalomkorlátozásra számítani – tájékoztatott szerdai közleményében az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

A Megyeri-hídon a háromnapos ünnepi hétvégét követően november 2-től november 15-ig kell forgalomkorlátozásra számítani. Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. tájékoztatása szerint ebben az időszakban végzik a hídszerkezet állapotának kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálatát. Ekkor az arra közlekedőket mindkét irányban a leállósávra terelik, ami várhatóan jelentős torlódásokat okoz a környéken.

A forgalomkorlátozás oka, hogy most folyik a híd szerkezetének kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálata. Ezt a feladatot kizárólag az úgynevezett alpin-technikával lehet végrehajtani, amelynek feltétele, hogy az alpinisták alatti területet biztosítják, ezért van szükség a terelések kiépítésére.

2011 tavaszán újabb forgalomkorlátozásokra lehet számítani

A híd belső szerkezeti vizsgálatát az ÁAK Zrt. saját szakembereivel is el tudja végezni, a külső ellenőrzésnek azonban csak ez az egy módja létezik, amelyet még a tél beköszönte előtt el kell végezni. Mivel az eljárást az előírások szerint különböző hőmérsékleti viszonyok között is meg kell ismételni, ezért várhatóan 2011 tavaszán újabb forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

– Független Hírügynökség –