Nem lepte meg a Lokit a Puskás a játékával

Akt.:
Kusnyír Erik (balra) szerint többet ki tudott volna hozni magából
Kusnyír Erik (balra) szerint többet ki tudott volna hozni magából - © MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Debrecen – A fiatal Kusnyír Erik szerint ha hatékonyabban használják ki a helyzeteiket, minden rendben lesz.

A Puskás Akadémia ellen nyitotta szombaton az OTP Bank Liga új idényét a DVSC csapata, mely ezúttal 1–0-ra győzte le a riválisát. A találkozó után keserédes mosollyal jegyezte meg a házigazdák egyik segítője, hogy az eddig lejátszott tíz-egynéhány Loki-PAFC tétmeccsen csupán egyetlen alkalommal, az áprilisi Magyar Kupa odavágóján tudták csak felülmúlni a Debrecent. Igaz, akkor 4–0-ra. „De amíg a DVSC-ben olyan tehetséges fiatalok is játszanak, mint az a 21-es, vagy a 29-es…” – nem folytatta, mert éppen kilépett az öltöző ajtaján a 29-es mezt viselő játékos, az immár hatodik bajnoki mérkőzésén túl levő Kusnyír Erik. A Kárpátaljáról származó belső védő még csak 18 éves, de szinte már alapembere a csapatnak.

Azok az extra passzok

Jól érzem magam a Lokiban! A csapattársak megbíznak bennem, segítenek, pályán belül éppen úgy, mint a pályán kívül. Ha valamit nem jól csináltam, azt megbeszéljük és az alapján is megpróbálom kijavítani”

– mondta a halk szavú játékos a szombati mérkőzés után.

Kusnyír játékán egyáltalán nem érezni a fiatal korát. A Puskás Akadémia ellen is hatásosan védekezett, a Loki térfelén pontos becsúszásaival, jó ütemű belépéseivel vétette magát észre. Ha pedig a szélen megszerezte a labdát, pillanatok alatt az ellenfél kapuja közelében volt és igyekezett pontosan beadni. Most ugyan nem, de az előző mérkőzéseken nem egyszer gólpasszt adott a támadó középpályásoknak vagy a csatároknak.

– A hatékony védekezés mellett játékunk lényege, hogy sok helyzetet alakítsunk ki, amiből természetesen én is kiveszem a részem. Feladatom nekem is, hogy szélről beadásaimmal „tömjem” a kapu elé robbanó befejező embereket. Cseppet sem lepett meg minket a Puskás a játékával. A mögöttünk lévő bajnoki szezonban is, és a Magyar Kupában is játszottunk ellenük. Tudtuk, hogy tartani fogják a labdát. Így is történt, csak passzolgattak hátul. Nyilván volt pár beadásuk, de abból nem alakult ki komolyabb helyzet, sőt ezen a meccsen egyáltalán nem akadt gólhelyzetük. Mi semmi extrát nem csináltunk, megnyertük a mérkőzést.

Úgy érzem, ennél többre lehetek képes, sokkal többet ki tudtam volna hozni magamból.”

Most hiányoztak az extra passzok, amelyek pontosan megtalálják a kapu elé érkező játékostársaimat. De természetesen a győzelem ténye a legfontosabb. Ezúttal is sok helyzetünk volt, például a szögletekből. A helyzetkihasználást sokkal többet kell gyakorolni, és akkor minden rendben lesz – összegzett a fiatal játékos, majd köszönetét fejezte ki azoknak a szurkolóknak, akik elkísérték és segítették őket Felcsúton.

Tévés meccsek

A Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette az OTP Bank Liga 3-4. fordulójának pontos menetrendjét. A Loki augusztus 4-én, szombaton 18 órától a Diósgyőrt fogadja a Nagyerdei Stadionban, míg augusztus 11-én, szombaton 17 órától a Pancho Arénában lép pályára a Mol Vidi FC vendégeként. Mind a két összecsapást közvetíti majd a televízió: a Diósgyőr elleni találkozó a Duna World, míg a Videoton elleni meccs az M4 Sporton lesz látható.

KZS


Debrecen - A DVSC labdarúgócsapata július 28-án, szombaton 19.30-tól játssza első haza bajnoki mérkőzését a Nagyerdei Stadionban, az ellenfél a Mezőkövesd Zsóry csapata lesz. Az összecsapásra már megvásárolhatók a belépők elővételben online a www.nagyerdeistadion.hu weboldalon, illetve személyese...

Debrecen - A DVSC-Diósgyőr és a Vidi-DVSC mérkőzést is közvetíti a televízió - írja a dvsc.hu. A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az OTP Bank Liga 3-4. fordulójának pontos menetrendjét. A Loki augusztus 4-én, szombaton 18 órától keleti rangadót játszik, ugyanis a Diósgyőrt fogadja a Nagye...

A góllövő debreceni Ezequiel Calvente (j) és csapattársa, Albion Avdijaj a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. július 21-én. A Debreceni VSC 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen.
Debrecen, Felcsút - Soha rosszabb idénykezdést; egygólos győzelmet aratott a DVSC a Puskás Akadémia otthonában. Három pont a lényeg, a többi pedig majd kialakul a következő fordulókban - akár így is summázhatnánk az OTP Bank Liga első fordulójában a Loki felcsúti vendégjátékát. Ez annál is inkább...