Nem lehet teher a kényszer

Akt.:
Nem lehet teher a kényszer
© Fotó: HBN
Debrecen – Máté Péter örül annak, hogy olyan csapatban játszik, amellyel szemben nagyok az elvárások.

A hétközi Magyar Kupa-fordulót követően szombaton folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei, a DVSC-TEVA 16 órától (élőben: www.haon.hu) a Budapest Honvédot fogadja a Nagyerdei Stadionban.

A bajnokság az más

Mint ismert, a Loki gól nélküli döntetlent játszott a kupában a Szeged vendégeként, míg a kispestiek meglepetésre kikaptak hazai pályán a Kozármislenytől.

– A bajnoki szempontjából nem jelent semmit, hogy szerdán kikapott a Budapest Honvéd – szögezte le a Debrecen belső védője, Máté Péter. – A kupában egy alacsonyabb osztályú gárda mindig nagy lelkesedéssel veti bele magát a küzdelembe és gyakran komoly bravúrt érhet el.

Masszív és erős riválisnak tartom a Honvédot, vannak tehetséges fiataljaik és rutinos labdarúgóik egyaránt. A meccseiket elnézve jó csapatról beszélünk, akik ellen nem lesz könnyű begyűjtenünk a három pontot, de természetesen ez a célunk – mondta a hátvéd. Máté Péter szerint nem róhat a szokásosnál is nagyobb terhet a Lokira, hogy hazai pályán mindenki győzelmet vár tőlük.

Győzni akarnak ezúttal is

– A DVSC bárhol szerepel, mindig a győzelem igényével lép pályára. Jómagam nem érzem tehernek ezt, sőt örülök neki, hogy egy ilyen együttesben futballozhatok. Nem csak mi magunk várjuk el a győzelmet, hanem a szurkolóink is, nagyon bízom benne, hogy sikerrel járunk szombaton délután és megnyerjük az előttünk álló fontos bajnoki mérkőzést.

HBN
hirdetés