Nem langyos vízben akarnak pólózni

A debreceni vízilabdacsapatnál elsődleges cél, hogy a város megszeresse a pólót és a gárdát.

Vízilabda – Sporttörténelmi eseménynek ad otthont pénteken este a Debreceni Sportuszoda, hiszen a város története során először játszik élvonalbeli vízilabdamérkőzését cívisvárosi egylet; a debütáláson a Debrecen-Fujitsu alakulata a Pécs gárdáját fogadja 19.30-tól. A hajdúsági pólózás mérföldkövének tekinthető szezon illetve a bajnoki nyitány kapcsán tartottak sajtótájékoztatót a Sportuszodában.

Jól erősítettek

– Amikor 2009. októberében elkezdtem a munkát Debrecenben, már akkor hangsúlyoztam, minél hamarabb az élvonalban akarok szerepelni a csapatommal. Nem azért, mert nem találtam a kvalitásomhoz méltónak a harmadik vonalat, hanem azért, mert nem szeretem a langyos vizet. Az előző szezonban kivívtuk a feljutást az OB I/B-be, majd megpályáztunk egy lehetőséget, s felkerültünk az élvonalba. Most mondhatnám, hogy újoncként elsődleges célunk a bennmaradás kiharcolása, ám nem a teljes igazságot mondanám, ugyanis az az elvem, hogy mindig a legmagasabb elvárásoknak feleljünk meg. Éppen ezért azt várom a fiúktól, hogy az alapszakasz végén bejussunk az 5-8. helyért vívandó rájátszásba – kezdte mondandóját Gyöngyösi András, a Debrecen Fujitsu névre keresztelt cívisvárosi vízilabdások vezetőedzője, aki a klub elnökségének is tagja.

Ideális játékosokat tudhat magáénak

A kiváló tréner elmondta, jól sikerültek az igazolások, a számára legfontosabb tartott posztokon, centerben és a kapuban, Gheorghe Dunca és Decker Attila személyében ideális játékosokat tudhat magáének a klub. Gyöngyösi kiemelte még a csapatkapitánynak megválasztott Zoufal Norbert érkezését, míg a moszkvai duó, Pavel Apanasenko és Alekszej Bugajcsuk szerződtetését (ár-érték arányban nézve) élete igazolásának tartja a tréner. A szakvezető szerint a mindössze 22 éves átlagéletkorú gárda életképes a 13 csapatos első osztályra.

Pezsgő élet az uszodában

– Sokan megkérdőjelezték, szüksége van-e Debrecennek első osztályú vízilabda klubra. Válaszként csak azt emelném ki, jelenleg 210 gyerek pólózik az egyesületünkben (ennél többen vélhetően csak a Loki labdarúgói vannak), s ezeknek a fiataloknak szükségük van arra, hogy helyben legyen jövőképük. Célunk az, hogy megszeresse a város a vízilabdát, biztos vagyok benne, hogy egy szerethető csapat mellé odaállnak a drukkerek is. Ráadásul ezt a gyönyörű uszodát a póló megtöltheti élettel. Bízom benne, hogy a pénteki debütálásunkra minél többen látogatnak ki – fejezte ki óhaját a Debrecen Fujitsu vezetőedzője. HBN-BN