Nem közlekedhetnek 20 tonnásnál nagyobb tehergépjárművek Debrecen és Hajdúböszörmény között

Hajdúböszörmény, 2015. május 14. Súlykorlátozásra figyelmeztetõ közlekedési jelzõtábla mellett halad el egy tehergépjármû a 35-ös számú fõúton Hajdúböszörménynél 2015. május 14-én. A súlyos zaj- és környezeti ártalmak miatt május 13-tól kitiltották a fõút Debrecen és Hajdúböszörmény közötti szakaszáról a 20 tonna megengedett legnagyobb össztömegû tehergépjármûveket.
Hajdúböszörmény, 2015. május 14. Súlykorlátozásra figyelmeztetõ közlekedési jelzõtábla mellett halad el egy tehergépjármû a 35-ös számú fõúton Hajdúböszörménynél 2015. május 14-én. A súlyos zaj- és környezeti ártalmak miatt május 13-tól kitiltották a fõút Debrecen és Hajdúböszörmény közötti szakaszáról a 20 tonna megengedett legnagyobb össztömegû tehergépjármûveket. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen-Józsa, 2015. május 14. csütörtök (MTI) – A súlyos zaj- és környezeti ártalmak miatt május 13-án 14 órától kitiltották a 35-ös számű főút Debrecen és Hajdúböszörmény közötti szakaszáról a 20 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárműveket – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármester.

Papp László elmondta: már tavaly jelezték Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek a város északi részén élők súlyos problémáját az ott áthaladó 20 tonnás járművek forgalma miatt.

Két lehetőség kínálkozott: az útdíjrendszer szabályozása, aminek következtében magasabb lett volna az útdíj, mint az autópályán. A másik alternatívaként a túlsúlyos szerelvények kitiltása merült fel. Naponta 8000 gépjármű halad át a városrészen, amelyből 500-600 a túlsúlyos gépjármű, ami a reggeli csúcsidőben torlódást, illetve jelentős zaj- és környezeti ártalmakat okoz – közölte.

A nehéz gépjárművek forgalmára az útszakasszal párhuzamos M35-ös autópályát kínálják fel alternatívaként a Debrecent elkerülő úton. Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő az elmondottakat azzal egészítette ki, hogy kezdeményezik a polgári csomópont megépítését, amit a szocialista kormányok elmulasztottak, helyette egy kihasználatlan pihenőparkot alakítottak ki.

– MTI –
hirdetés