Helyi közélet

2014.01.27. 08:28

Véget ért az ökumenikus imahét

Debrecen - Az ökumenikus imahét záró alkalmának Debrecenben a Kossuth utcai református templom adott otthont, január 26-án.

Debrecen - Az ökumenikus imahét záró alkalmának Debrecenben a Kossuth utcai református templom adott otthont, január 26-án.

A délután 5 órakor kezdődött istentisztelet elején köszöntőjében Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke kiemelte, hogy azt kell, tartsuk a legfontosabbnak gyülekezeteinkben, felekezeteinkben, hogy Krisztus evangéliuma hirdettessék, még ha a környezetünk meg is változik.

Az ünnepi alkalmon Bosák Nándor római katolikus püspök hirdetett igét, aki prédikációjában hangsúlyozta, hogy a keresztényeket az határozza meg, hogy eljut hozzájuk az Úr üzenete. „Hát részekre szakítható-e Krisztus? Ez volt az ökumenikus imahét központi igéje, amivel kapcsolatban Bosák Nándor kifejtette, hogy Krisztus hívei nem egységesek, és ezért mi vagyunk felelősek, éppen ezért meg kell, kérdezzük magunktól, hogy köztünk és Jézus között van-e egység? A Debrecen- Nyíregyházi római katolikus megyéspüspök szerint senki sem mondhatja azt, hogy teljesen egységben van Krisztussal, de fogékonynak kell lennünk az Evangélium üzenetére, és észre kell vennünk Isten szeretetét a velünk történő dolgokban és akkor mi is az Örömhír hirdetői lehetünk. Az Evangélium sokféleképpen jut el hozzánk, a fogékonyság készsége pedig úgy alakulhat ki bennünk, ha megtanulunk imádkozva járni az élet útján- hangsúlyozta Bosák Nándor.

Az ünnepi alkalmon szolgálatot teljesített még Bereczki Lajos baptista lelkipásztor, Fekete András görög katolikus főesperes, Csordás Gábor római katolikus püspöki titkár, Réz-Nagy Zoltán evangélikus lelkipásztor és Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője, valamint az Egyesített Ökumenikus Kórus.

Az ökumenikus imahetet ebben az évben országosan január 19 és 26 között tartották.

Tiszántúli Református Egyházkerület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában