Nem kímélte a vihar Hajdú-Bihar megye fáit

Nem kímélte a vihar Hajdú-Bihar megye fáit
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Csütörtökön több műszaki mentésre is be kellett avatkoznia a megye tűzoltóinak, három kidőlt fa, egy leszakadt villanykábel és sérült gázcső is adott munkát nekik.

Tegnap hajnalban gázszivárgáshoz riasztották a létavértesi és debreceni tűzoltókat Hosszúpályiba, a Bagosi utcára. A tűzoltók kézi erővel elzárták a sérült gázcsövet, míg a gázmű szakemberei megszüntették a hibát. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Melléképületben keletkezett tűz Nyírábrányban, az Ábrányi Kornél téren tegnap délelőtt. A helyszínen tartózkodók porral oltó készülékkel eloltották a tüzet a nyíradonyi tűzoltók kiérkezéséig, akik egy vízsugárral légzőkészülékben végezték el az utómunkálatokat. Személyi sérülés nem történt.

t2

Fotó: katasztrófavédelem

Egy személygépkocsi motortere gyulladt ki tegnap délután Debrecenben, a Gázvezeték utcán. A jármű vezetője porral oltó készülékkel eloltotta a lángokat, a megyeszékhely tűzoltói áramtalanításra és gépkocsi átvizsgálására avatkoztak be, majd megszüntették a jármű által okozott forgalmi akadályt. Az eset során nem sérült meg senki.

Meggyulladt a lerakódott korom tegnap este Nyíradonyban, az Ifjúság utcán egy családi házban. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugár védelmével kéménykotróval eltávolították a lerakódást. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Több, gyalogosokat és járműveket is veszélyeztető káresetről érkezett bejelentés tegnap a megyei tűzoltóságokra. A debreceni hivatásos tűzoltók Debrecenben, a Derék utcában, és Hajdúsámson közelében, a Kiscsere dűlőn távolítottak el kidőlt fát, illetve leszakadt ágakat.

h22

Fotó: katasztrófavédelem

Nyírbéltek és Penészlek között a nyíradonyi tűzoltók avatkoztak be forgalomirányításra és biztosításra, míg az áramszolgáltató szakemberei eltávolítottak egy úttestre szakadt villanyvezetéket. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók pedig Pocsaj és Hosszúpályi között daraboltak fel egy úttestre zuhant fát.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –