Nem kérnek az újabb tréfából

Akt.:
Szakíts, ha bírsz! A fehérgyarmati Albecz Bence vasárnap a hajdúböszörményi gátat próbálja áttörni
Szakíts, ha bírsz! A fehérgyarmati Albecz Bence vasárnap a hajdúböszörményi gátat próbálja áttörni - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Valamennyi férfi együttes pályára lép, a Kölcsey lőtávolon belül maradna.


Ez most éppen ama hétvége, amikor valamennyi a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban érdekelt megyei együttest pályára szólítanak. A Nyírbátori SC-TVP például otthon fogadja szombaton (kezdés: 18 óra) a Nádudvart. Az eddig történtek alapján a negyedik helyre felnyomuló nyírségiek joggal táplálhatnak reményt a győzelemre, annál is inkább, mert a hajdúságiak csak a sereghajtó Bőcsőt előzik a tabellán. Ugyanakkor a hatodik pozícióban tanyázó Tiszavasvári az alsóházban rekedt Heves vendégeként próbál domborítani, a mérkőzés viszont tartogat veszélyeket. Mert bár a házigazdák nem állnak fényesen, több riválist megtréfáltak már – köztük a „mieinket” is.

Másnap Hajdúböszörménybe hivatalos a táblázaton Fehérgyarmat, amely siker esetén megragadhat a közvetlen élcsoportban. A bökkenő az, hogy egyrészt a Böszörmény otthon acélos teljesítményre képes, másfelől a szatmári legénység kiszámíthatatlan, de kétségtelenül benne van a bravúr lehetősége. Ugyancsak vasárnap (kezdés: 18 óra) saját katlanjában lép színre a Kisvárda, amely az élen posztoló Kazincbarcika legfőbb üldözőjének titulálható. A Türk-gárda a középmezőnybe szorult Hajdúnánással szemben gyűjtené be a két pontot, a megoldható feladatnak tűnik, persze, nyilván meg kell feszülni ennek érdekében.

Női vonalon szabadnapos a címvédő Mátészalkai MTK, nem úgy a Kölcsey DSE-Nyíregyháza. A Hadobás-csapat az ózdi Lóci DSE-vel csatázik vasárnap (kezdés: 14.30) rendhagyó helyszínen, a Bem-iskola csarnokában. Noha a Kölcsey a negyedik helyre szorult vissza, még mindig lőtávolon belül „halad”: a bajnokságot vezető Vitka előnye négy egység, ráadásul a beregi hölgykoszorú két meccsel többet játszott. Más kérdés, hogy a Vitka aktuális összecsapása fix diadallal kecsegtet: az utolsó SZEPA KSE legyűrése papíron nem jelenthet gondot – idegenben sem.

KTSporthírek