Helyi közélet

2008.03.15. 10:15

Lelkünket simogatják a zenével

<p>Debrecen – Nem véletlenül esett a választásunk Debrecenre, amikor úgy döntöttünk, hogy egy nagy, fergeteges bulival ünnepeljük meg az együttes negyedszázados fennállását. Szeretjük ezt a várost – mondták a Szarka-fivérek.</p>

– Az első fellépésekre egyetemisták hívtak, pontosabban három helyes lányka, de sajnos a nevükre már nem emlékszem – idézte vissza a kezdeteket; a cívisvárosbeli koncertek emlékét Szarka Gyula, az együttes egyik frontembere. A hallgatók mellett később egyre többször invitálták őket a város polgári társulásai; ebből is kitűnik, hogy minden korosztályban vannak rajongóik.

Ami még ennél is fontosabb talán, hogy soha nem kötődtek egyik politikai oldalhoz sem. A zene egyetemességét vallják, ami minden ellentétet képes elsimítani és közel hozni azokat az embereket is, akik a hétköznapokban talán egymásra sem néznének.

– Nincs olyan sok magyar, hogy megosszuk őket – mondják. Huszonöt év alatt egyfajta híddá vált a népi motívumokra épülő zenéjük ember és ember között. Sőt, a napjainkban az oly megosztott Szlovákiában is vannak rajongóik szép számmal, és nemcsak magyarok, pedig az együttes tagjai csak magyarul énekelnek.

Negyedszázada simogatják lelkünket csodálatos dallamaikkal, s ennek méltó ünneplése lesz a március 28-i koncert is a Főnix Csarnokban, ahol a közönség kedvenc dalait játsszák majd a tőlük megszokott hévvel és lendülettel.

 

INFOLINE
A március 28-ai Ghymes 25 éves születésnapi koncertre a Napló előfizetői minden elérhető jegytípust 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak meg a Dósa nádor téri székházban, a készlet erejéig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában