Nem kell félni a locsolóktól!

Nem kell félni a locsolóktól!
Változékony tavaszi idővel kezdődik az április.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, reggel délen és keleten, délutántól délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Reggel 3 és 8 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk. A délnyugati szél mérsékelt marad. Az allergiásoknak már észrevehették, hogy az elmúlt napok kellemes időjárásának köszönhetően ugrásszerűen megugrott a levegő pollenterhelése.

Pénteken átmenetileg erősen felhős, vagy borult lesz az ég és többfelé várható eső, zápor, majd a nap második felében nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet és előbújik a nap. Megerősödik az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Szombaton a napsütésé lesz a főszerep, egy-egy zápor esetleg északkeleten fordulhat elő. A hűvös reggel után fokozatosan bújik elő a nap, délután 15 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála. Igazi kiránduló időre számíthatunk, használjuk ki a kellemes tavaszi időt!

Húsvét vasárnap nyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet, ám csapadék inkább csak a késő esti óráktól valószínű. Többfelé megerősödik a déli szél. Ennek ellenére viszonylag meleg lesz az ország déli részében akár 20-22 fok is lehet.

Húsvét hétfő időjárása nem kedvez a locsolkodóknak. Egy mediterrán ciklon érheti el hazánk térségét, bőséges csapadékot adó csapadékrendszerével. Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé lehet kiadós mennyiségű eső, zápor. Az északi, északnyugati szél megerősödik, a déli óráktól többfelé viharossá fokozódik. Többnyire 8 és 16 fok közötti értékekre van kilátás a délutáni órákra.

A jövő hét vége ismét a változékonyság jegyében telhet, míg a hónap közepe már szép napos tavaszi idővel kecsegtet…

mikes

Köpönyeg.hu