Nem kegyelmeztek a váciaknak az újvárosi focisták

Akt.:
Nem kegyelmeztek a váciaknak az újvárosi focisták
© Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Horváth László szerint a Balmazújváros a rossz minőségű talajon a legideálisabb stratégiát választotta.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Vácon vendégeskedett az NB II. 19. fordulójában. Remekül indult a szombati összecsapás hajdúsági szempontból, mivel a 9. percben Belényesi Miklós vette be a hazaiak kapuját. Bor Dávid duplázta meg együttese előnyét, a télen szerződtetett játékos fejese védhetetlennek bizonyult. A „kegyelemdöfést” Kovács Ádám vitte be a 63. minutumban, a 24 éves csatár állította be a 0–3-as végeredményt. A táblázat kilencedik pozícióját birtokló Feczkó Tamás legénysége ebben a bajnoki szezonban másodszor tudott idegenben diadalmaskodni.

Jókor esett találatok

– Kifejezetten értékes három ponttal gazdagodtunk a váci stadionban, hiszen egy esetleges vereség esetén a Duna-partiak lőtávolon belülre kerülhettek volna. Átéreztük a meccs súlyát, szerencsére minden klappolt a játékunkban, lélektanilag fontos pillanatokban szereztük a gólokat. Úgy érzem, riválisunk kissé lebecsült bennünket – nyilatkozta a Naplónak Horváth László, a Balmaz kapusa.

Az Újvárosnak nem csupán a Váccal kellett megküzdenie a hétvégén, hanem a „biliárdasztal simaságúnak” jóindulattal sem nevezhető pálya ugyancsak nehezítő körülményt jelentett.

– Valóban nem volt ideális a talaj. A szakmai stáb megtalálta a megfelelő taktikát: magas labdarúgókat állított a kezdőbe, ami nyerő húzásnak bizonyult. A fejpárbajokat, valamint az egy az egy elleni szituációkat nagy százalékban nyertük meg – mondta a hálóőr.

Kifizetődött a kemény munka

Kisebb meglepetést okozott, hogy Horváth őrizte a balmazújvárosi kaput, ugyanis legutóbb a 13. játéknapon lépett pályára a másodosztályú pontvadászatban.

– Nyilván nem esett jól a mellőzöttség, de nem játszottam a sértődöttet. Az edzéseken becsülettel tettem a dolgomat, sőt igyekeztem még egy lapáttal rátenni a tréningek során – mesélte a 28 esztendős „kesztyűs”, akitől megtudhattuk, a váciak elsősorban pontrúgásokat követően tették próbára a tudását.

A Balmazújváros zsinórban három idegenbeli bajnoki után, szombaton 18 órától a Siófokkal méri össze erejét hazai pályán.

HBN-BÁ
hirdetés