Nem kaptak pénzt, vitték a tévét – Durva módszerekkel zsarolt a komádi házaspár

Nem kaptak pénzt, vitték a tévét – Durva módszerekkel zsarolt a komádi házaspár
© Fotó: police.hu
Komádi – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök elfogták és őrizetbe vették a két gyanúsítottat.

A Berettyóújfalu Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást R. Károly és R. Károlyné ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint március 9-én 16 óra 19 perckor egy Komádiban lakó férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a testvére az utcán életveszélyesen megfenyegette és követeli, hogy adja meg a tartozását.A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkihallgatásokat végeztek. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy R. Károly és felesége pár nappal korábban, 2016. február 25-én megjelentek a sértettnél azért, mert tartozik nekik. A férfi nem tudott pénzt adni, ezért a tartozás fejében R. Károly levette a tévét a falról, hogy azt magával vigye. A sértett kérte, hogy ne vegyék el tőle a készüléket, ekkor azonban a 45 éves testvére megfenyegette és ököllel megütötte őt, majd feleségével és a televízióval együtt távoztak.


tv

Fotó: police.hu


A megalapozott gyanú szerint Komádiban R. Károly 2016. március 3-án is találkozott a sértettel, akit megállított és ismét pénzt követelt. A férfi minden alkalommal megöléssel és veréssel fenyegette meg a testvérét és annak családját, azért, hogy ne értesítsék az esetről a rendőrséget.


komadi1

Fotó: police.hu


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a helyi nyomozókkal közösen március 10-én Komádiban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves férfit és 48 éves feleségét, akiket a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállítottak. A házkutatás alkalmával a rendőrök a sértett televízióját is megtalálták és lefoglalták. A nyomozók a helyi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés