Nem könnyű a dolgozók élete

Nem könnyű a dolgozók élete
Dokumentumfilm készült és egy exkluzív kiadvány is megjelenik abból az alkalomból, hogy idén húsz éves a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége. A születésnap azonban arra is alkalmat ad…

Dokumentumfilm készült és egy exkluzív kiadvány is megjelenik abból az alkalomból, hogy idén húsz éves a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége. A születésnap azonban arra is alkalmat ad, hogy a tagszervezetek megvonják az elmúlt két évtized mérlegét, és kellő önkritikát gyakorolva kijelöljék a további irányokat.

A megosztottság káros

Az MSZOSZ megyei képviselete kedden kibővített képviseleti fórumülésen tekintette át az eddig megtett utat, és próbált iránymutatást adni a jövőre nézvést. „A magyar politikai élet végletes megosztottsága káros, ezért úgy gondoljuk, hogy az a fajta szakmaiság, amit a szakszervezetek például az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselnek, igenis érték. Noha sokan csak legyintenek a szakszervezet szó hallatán, a törvényalkotásra való hatásunk mérhető, bár el kell ismerni, hogy a hazai munkavállalók helyzete úgy általában sokat romlott. Nem egyszerű érdekképviseleti tevékenységet végezni egy olyan gazdaságban, ahol a foglalkoztatottak kétharmada a mikro-, kis- és középvállalati szektorban próbál boldogulni, ahol ugye nem igazán jellemző a szakszervezetesdi” – utalt a jelen negézségeire Pataki Péter, az MSZOSZ elnöke, aki szerint a munkavállalók kiszolgáltatottságára sok esetben rá is játszanak a munkáltatók. – Ez rossz taktika a cégek részéről, hiszen hosszú távon sokkal produktívabb az a munkaszervezet, ahol a dolgozókat megbecsülik, a lojalitásukat megnyerik.

Akár a fehér holló

Az idei bértárgyalások tapasztalatairól az aktivisták elmondták, hogy alig találni olyan munkáltatót, amelynél a bruttó keresetek emelkednének, az viszont nagyon is jellemző, hogy a cafetéria-juttatás idén kevesebb, mivel az azt terhelő adót a cégek a dolgozóikra hárítják át. Elhangzott, hogy Magyarországon ma a foglalkoztatottak szakszervezeti szervezettsége 15-17 százalékos, és tíz munkavállalóból majdnem minden második élvezi a kollektív szerződés nyújtotta előnyöket.