Nem jutott be mentő egy beteghez Vértesbogláron

Kiszabadították vasárnap délutánra azt a két Fejér megyei falut, amelyeket elzárt a havazás a külvilágtól szombaton.

Bodmér és Vértesboglár már megközelíthető, valamint Székesfehérvárnál megnyitották az Iszkaszentgyörgyre vezető utat. Vértesbogláron meghalt szombaton egy súlyosan beteg idős ember, akihez mentőt hívtak, de a mentők nem tudtak bejutni a településre, csak órák múlva, és akkor is egy teherautóval.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kora délutáni információk szerint Bodmért már meg lehet közelíteni, illetve megnyitották a Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy közötti, korábban a hó miatt elzárt utat. Részletes tájékoztatást későbbre ígért a rendőrség.

A megyében hétvégén Vértesboglárt is elzárta a külvilágtól a hó, de a településre Bicske felől vezető utat hómaró segítségével már járhatóvá tették délután fél négy körül – mondta a Független Hírügynökségnek Sztányi István, a település polgármestere.

Sztányi István azt is elmondta, hogy szombaton a mentő sem tudta megközelíteni a települést. Egy súlyosan beteg emberhez hívtak segítséget még szombat reggel, de csak délre, egy teherautón tudtak a mentők bejutni a településre, és addigra az idős ember elhunyt. Vértesbogláron volt körzeti orvos, aki végig a beteggel maradt. A körzeti orvos egyébként Csákváron tartott volna ügyeletet, ám ő sem tudott kijutni a településről – tette hozzá a polgármester.

Címkék: , , , ,