Nem jutott be a kupadöntőbe az MVFC

Nem jutott be a kupadöntőbe az MVFC
© Fotó: Matey István
Berettyóújfalu – Félidőben még 3-1-re vezettek az újfaluiak, a Győr azonban fordított és nyert.

Már az elődöntőben megismétlődött a férfi futsal Magyar Kupa tavalyi fináléja, ugyanis az MVFC-Berettyóújfalu és a Győri ETO csapott össze az egyik ágon.

Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Arénában feszültek egymásnak a felek szombaton délután: jól ismeri egymást a jelenlegi két legjobb csapat, így nem volt értelme a tapogatózásnak, egyből egymásnak estek. Rögtön az első percben vezetéshez jutott a Győr, Dróth volt eredményes. Nem sokat kellett azonban várni a fordításra, Rábl János egyenlített az ötödik minutumban, majd Juanra lőtte előnybe az ellenfelet. Pár percre rá jött Nagy Tamás, és 3-1-re módosította az állást.

Mivel az első félidőben már nem esett több találat, így 3-1-ről folytatódott a játék szünet után. Akár a meccs elején, ezt a játékrészt is egy Dróth-gól nyitotta, a folytatásban pedig beindult a győri henger.

Az első húsz perc után nem igen sokan számítottak arra, ami következett. Sorban rúgták a gólokat a Rába-partiak, akik hétig meg sem álltak, ellenben az újfaluiak már nem tudtak többször betalálni. 7-3-as sikerével a Győr jutott be az MK-döntőbe, melyet a Rubeola FC Csömör-Futsal Club Veszprém találkozó győztese ellen vív meg vasárnap 16 órától.


A tények

MVFC Berettyóújfalu – RÁBA ETO 3-7 (3-1)
Kiskunfélegyháza, 500 néző, vezette: Kovács G., Viczián, Futó, Flinta

MVFC: Tihanyi, Komáromi, Nagy T., Rábl, Dávid. Csere: Mezei: – Lovas, Szabó, Gál, Trencsényi, Sánta, Birinyi, Hajdu, László. Vezetőedző: Turzó József

ETO: Matkovics – Lódi, Juanra,, Solano, Dróth. Csere: Tóth Gy., Balázs – Harnisch, Palameque, Noe, Vevé, Sáhó, Püspök, Mimi. Vezetőedző: Jordi Illa

Gól: Rábl (5.) , Juanra (ög 6.) , Nagy T. (8.), illetve Dróth (1., 21.), Trencsényi (ög 27.)., Noé (31.), Tihanyi (ög 33.), Juanra (35., 37.)

Sárga lap: Gál I. (11.), illetve Harnisch (5.), Dróth (16.), Vevé (36.)