Nem jelent meg bírósági tárgyalásán Adriano

Nem jelent meg bírósági tárgyalásán Adriano
Nem jelent meg hétfői brazíliai bírósági tárgyalásán Adriano, a világhírű brazil focista. A 28 éves csatárt azzal vádolják hazájában, hogy kapcsolatban van egy drogkereskedő bandával, amely a hatóság szerint több rendőr megöléséért felelős.

Adriano helyett az ügyvédje jelent meg a hétfői tárgyaláson, és azt kérte, hogy a pert halasszák el. A focista szabadlábon védekezhet. Adriano nemrég kikerült a dél-afrikai világbajnokságra utazó keretből.

A 28 éves focista ügynöke korábbi bejelentése szerint valószínűleg az olasz bajnokság második helyén végzett Rómához kerül, a bírósági ügy azonban megakaszthatja a tárgyalásokat az olasz klubbal. Adriano tavaly áprilisig az olasz Internazionaléban játszott, ezután a Flamengóhoz igazolt, és bajnokságot nyert a csapattal.

Adrianót azzal vádolják hazája hatóságai, hogy kapcsolatban van egy Fabiano Atanasio da Silva nevű gengszter bandájával. A hatóságok szerint da Silva benne volt abban az akcióban, amelynek során lelőttek bűnözők egy rendőrségi helikoptert a drogbandák és a rendőrség között, 2009 októberében kirobbant összecsapások idején, Rio de Janeiróban. A helikopter háromfős személyzete meghalt. A riói “háborúban” több tucatnyian vesztették életüket.

A brazil lapokban kompromittáló fotók is megjelentek Adrianóról. Az egyiken a C és a V betűket mutatja az ujjaival. A két betű a Comando Vermelho nevű drogbanda jele. Egy másik képen a focista egy puskával pózol.

– Független HÍrügynökség –

Címkék: , , , ,