Nem jelent meg a Fekete Sereg egy tagja a tárgyaláson

Nem jelent meg csütörtöki tárgyalásán a Fekete Seregként elhíresült bűnszervezet egyik tagja. Ő már a második, akinek nyoma veszett, Magyar Róbert, a sereg vezetője januárban szökött meg, azóta keresik.

A férfi nem jelent meg a csütörtöki tárgyaláson és távolmaradását sem jelezte – írja pénteki közleményében a Fővárosi Bíróság. Az eltűnt férfi egyébként az ügy XVII. rendű vádlottja, aki szabadlábon védekezhetett. Még lakhelyelhagyási tilalom sem volt érvényben ellene.

Nem ő az első a vádlottak közül, akinek nyoma veszett: Magyar Róbert, a Fekete Sereg vezetője idén januárban szökött meg a házi őrizetből. Az egyebek mellett több emberen elkövetett emberölés kísérletével és előkészületével is vádolt férfi 2008 szeptemberében került ki a börtönből, miután lejárt az előzetesben maximálisan tölthető három éve. Ezután került házi őrizetbe.

Prostitúcióval és pénzbehajtással is foglalkoztak

Az ügyet egyébként 2007 márciusában kezdték tárgyalni, a per befejezését eredetileg 2008 őszére, majd 2009 nyarára tervezték, de az eljárás elhúzódott, a vádlottak betegségei, a tanúk távolmaradása miatt, illetve azért, és mert időközben harmincra emelkedett a vádlottak száma. A vád szerint az említett bűnszervezet számlájára írható Ragyás Tóni megölése, a Colosseum diszkónál történt lövöldözés, a mátészalkai bandatámadás és sok más súlyos bűncselekmény is, de prostitúcióval és pénzbehajtással is foglalkoztak.

– Független Hírügynökség –