Nem is tudtuk, miért tüntetnek a debreceni Kossuth tériek?

Nagy János
Nagy János
A Kossuth téri tüntetők befejezik pályafutásukat- már ami a tüntetésket illeti. 1500 nap után leteszik a lantot, legalábbis egyesület formájában folytatják tevékenységüket.

Ami nem zárja ki ugyan, hogy kivonuljanak a későbbiekben a Kossuth szoborhoz, de a napi rutint abbahagyják, és a Gyurcsány féle öszödi-beszéden felbuzdult tömeg nem gyűlekezik esténként a belvárosban.

Ezt hétfőn délután jelentette be Nagy János, a tüntetéssorozat főszervezője. Eredetileg a hatalomnak akarták megmutatni a közösség erejét, és felelősségre vonni a vétkeseket, később azonban a társadalom került előtérbe. Az igazságra akarták felhívni a figyelmet.

1500 szép, kerek szám, így befejezik a tüntetést

Úgy gondolták, az 1500 szép, kerek szám, így befejezik a tüntetést, és egyesületi formában Debreceniek az Igaz Országért (DIO) Egyesület néven folytatják a harcukat.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy az utca embere mennyire volt képben, miért vagy éppen mi ellen zajlottak az esti tüntetések. Egyesek szerint Nagy-Magyarország határait akarták visszaállítani, a legtöbbeknek azonban lövése sem volt a dologról.

Nem is tudtuk, miért tüntetnek a debreceniek? – Nézze meg a videót!