Nem intézkedett, elhajtott a rendőr?

Olvasónk felháborító esetnek volt szemtanúja, amely szerinte akár egy fiú életébe kerülhet. Ezzel a mondattal kezdődik az a levél, amelyet ma délután juttatott el lapunkhoz egy Kőporos utcai lakó.

Eszerint ma, azaz szerda délben fél egy és egy óra között egy férfit látott az út mellett feküdni rendellenes tartásban. Hívták a mentőket, kijött, újraélesztettek, s szirénázva vitték el a 16-20 éves fiút. Olvasónk utólag érdeklődött a kórházban, ahol mondták, intenzív osztályra szállították a beteget, de az nem derült ki, életben van-e.

„Az eddigiek alapján minden „rendben lévőnek tűnik”, folytatta levelét olvasónk. „Az azonban nem, hogy amig a telefonon a mentőket próbáltuk hívni, egy rendőr Níva a tisztán kivehető test mellett megállás és intézkedés nélkül hajtott el. Felháborodásunknak a rendőrség ügyeletén telefonon szót adtunk, de finoman szólva leráztak. Ha a rendőrök megállnak és azonnal intézkednek értékes perceket lehetett volna megspórolni! ”

Soron kívül ígérik

Olvasónk még megjegyzi, nem a rendőrség egészét, hanem a két közömbös rendőrt ítélik el, s tartják alkalmatlannak a további közszolgálatra.

A levelet azonnal továbbítottuk a rendőrségre, ahonnan hamarosan megérkezett Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferensének válasza. Ők is megkapták a levelet, írja, s a főkapitány elrendelte az eset soron kívüli kivizsgálását. A részletekre visszatérünk.

HM