Nem hozott szerencsét a szétlövés a DEAC-nak

Nem hozott szerencsét a szétlövés a DEAC-nak
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Debrecen a gólzáporos pénteki siker után vasárnap este a Vasashoz látogatott.

A novembert két győzelemmel indította a DEAC, ezután jött két vereség, majd ismét győzelem és két vereség következett. Így érkeztünk el a Hokiklub elleni, pénteki gólzáporos diadalhoz, mely után mindenki hasonló folytatásban reménykedett vasárnap a Vasas ellen idegenben.

Hamar előnybe kerültek

A meccs elején szinte a semmiből előnyt szerzett a Vasas: Bödök lopta a távolságot és lőtte ki a hosszú sarkot. Alig több, mint 3 perccel később már két góllal vezetett a hazai csapat, ezúttal Lőczi talált a hálóba. 10.58-nál Turbucz lépett ki, még arra is volt ideje, hogy elhúzza a pakkot Hetényi Zoli előtt és nem hibázott.

Ezután megtört a jég; Izacky átadásával Turcotte lépett ki és fonákkal a hosszú felsőbe vágta a pakkot.

A 2. játékrészben, 27.46-nál Inglis kapott 2 percet játékkésleltetés miatt, a fórt pedig 29.05-nél gólra váltották a debreceniek Kulesov révén.

A harmadik harmadban jött az egyenlítés: Németh Attila átadásából Izacky volt eredményes.

A hosszabbítás nagy izgalmakat hozott, Hetényi bravúrt bravúrra halmozott, így a bónusz pont sorsának eldöntése a szétlövésekre maradt.

A DEAC kezdte a rávezetéseket; az első két párban hibáztak a hajdúságiak, hasonlóan a Vasas lövőihez. A harmadik párban csak Székely Mádai talált be, a DEAC pedig két lehetőségből egyet sem lőtt be.

HBN


Debrecen - A DEAC megverte a Hokiklub Budapestet, a nézők adakoztak az állami gondozott gyerekeknek. A DEAC a Hokiklub Budapest együttesét fogadta pénteken a Debreceni Jégcsarnokban ERSTE Liga-mérkőzésen. Nemcsak a játékosok, hanem a szurkolók is nagyon várták ezt a mérkőzést, bízva abban, hogy a...