Nem gyilkosság áldozata volt

A helyszínen látottak alapján a rendőrök előbb azt gondolták, hogy rablógyilkosság áldozata lett egy 85 éves asszony Mezőkövesden.

Mint kiderült, a hlál és a lakásba történt erőszakos behatolás között összefüggés nincs. Az ágyban fekvő nő már két nappal azelőtt meghalt, mint amikor a betörők bementek a házba.

Egyedné Novodonszki Éva a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda vezetője elmondta, hogy a szomszédok hiányolták, hogy az idős nőt napok óta nem látják. Ezért mentek át hozzá. A lakás ajtaját nyitva találták, a tulajdonos pedig holtan feküdt az ágyban. A fején párna volt.

Ezért gondolhatták először a helyszíni szemlén, hogy emberölés áldozatává válhatott az asszony. A szakértői boncolás során azonban az orvos egyértelműsített a halál időpontját. Ennek tükrében a nyomozóhatóság azt feltételezi, hogy a betörők azt hitték, senki nincs a lakásban. Kutatás közben szembesültek azzal, hogy halott van az ágyba, és ijedtükben dobhatták a párnát rá.

A betörők rémületét támasztja alá az a tény is, hogy végül zsákmány nélkül távoztak a lakásból. Semmit nem vittek magukkal.

Annak ellenére, hogy nem történt gyilkosság, a rendőrök tovább keresik a betörőket.

PT