Nem „futottak még” kategória

Lukács Laci és Dombi Tibi
Lukács Laci és Dombi Tibi - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Loki ikonja, Dombi Tibi és a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci Barcelonában versenyeztek.

Sokunk szeme előtt ott van a jelenet, amikor a Tankcsapda zenekar „Számolj vissza” című dalára készült videoklip kezdő képkockáin Dombi Tibor elindítja telefonján a nótát, majd futásnak ered. Míg a basszusgitáros-énekes Lukács Laciék húzzák a talpalávalót, addig a DVSC ikonja, a szélső „Kicsi” azt teszi a klipben, amihez a legjobban ért: fut és rúgja a labdát.

Köztudott, hogy a Loki és a banda szoros barátságot ápol egymással, a futballisták közül jó néhányan rajongói a Csapdának, a zenészek pedig természetesen a Debreceni VSC-nek szurkolnak. A harmincötszörös válogatott Dombi – aki civilben a Wyrfarkas rockbanda dobosa – egyébként nem csupán az említett videoklipben tűnik föl, de több mint egy esztendeje a Tankcsapda londoni koncertjén egy dal erejéig a dobcucc mögé is beült.

Mint egy rockfesztivál

A zenélésen túl a futás is közös szerelme Lukácsnak és a futballistának, mindketten a hosszútávot részesítik előnyben, az elmúlt hétvégén például ott voltak a Barcelonában rendezett félmaratoni versenyen.

– Nagy élmény volt részt venni a 24. Barcelonai Félmaraton Versenyen, ha jól tudom, tizennégyezer induló volt és valamivel több, mint 12 ezren haladtak át végül a célvonalon – nyilatkozta a Naplónak Dombi, akitől megtudtuk, másfél óra alatt teljesítette a 21 kilométeres távot, Lukács ideje pedig 1 óra 48 perc 11 másodperc volt. Ezzel a futballista összesítésben a 1392. lett (kategóriájában az 567.), míg a zenész az 5960. helyen zárt (kategóriájában 2428.).

Laci most teljesítette nyolcadjára versenyen a távot, nekem ez volt az első alkalom. Még decemberben szólt nekem, hogy februárban lesz egy barcelonai verseny, menjünk el, én pedig nem gondolkoztam sokat, rábólintottam a dologra. Nagyon nem készültem fel, az utóbbi hetekben vettem kicsit komolyabban a futást. Nagyszerű élménnyel gazdagodtam, Barcelonában megadták a módját a versenynek, az utak mentén szinte tomboltak az emberek, zenekarok játszottak a célvonalban, kicsit olyan volt, mint egy rockfesztivál. A focival nehéz összeegyeztetni a futóversenyeket, mert ott is tavaszi és őszi szezonról beszélünk, de biztosan nem ez volt az utolsó félmaratoni, amelyet teljesítettem – mondta a DVSC-DEAC 41 éves játékos-edzője.

HBN-TN