Nem fogtak ittas sofőrt, de majdnem nyolcvan autóst megbírságoltak

A keddi ellenőrzésen
A keddi ellenőrzésen - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A romló statisztikai adatok miatt rendelték el a keddi rendőrségi akciót.

Nem történt személyi sérüléssel járó közúti baleset a megye területén kedden a rendőrség átfogó ellenőrzési akciója során – derül ki dr. Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjének lapunk számára küldött tájékoztatójából. Mint írta, összesen 715 gépjárművezetővel fújattak alkoholszondát, amely azonban egyszer sem hozott pozitív eredményt.

Mint azt kedden jeleztük, a megyében mind a kilenc mobil traffipaxkészülék működött. Sebességtúllépés miatt 22, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig két járművezetővel szemben intézkedtek. Ugyanakkor nyolc esetben lejárt okiratot vettek el a helyszínen. A szóvivő közlése szerint 77 alkalommal szabtak ki bírságot közlekedési szabálysértés miatt, ebből 19 esetben a menetokmányokkal akadt gond, 10 sofőrnél pedig a világítás nem volt rendben. Összesen 21 esetben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök, ám 13 esetben elegendő volt a sofőr figyelmeztetése.

Mint arról beszámoltunk, mind a személyi sérüléssel, mind a halálos kimenetelű balesetek száma emelkedett az elmúlt időszakban a megyében.

HBN