Nem fogadna a hollandokra Bücs Zsolt

Bücs Zsolt szerint jó csapat az oranje, de a végső sikerükben egyáltalán nem biztos.

Mivel a DVSC-TEVA napi két edzéssel készül a július végén induló bajnoki szezonra, nem állíthatjuk, hogy a piros-fehérek pályaedzője, Bücs Zsolt minden találkozót figyelemmel kísér a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A Loki délutáni tréningjei időben egybeesnek valamelyik találkozóval, de a Bübünek becézett szakembernek sikerült elcsípnie a hétfői Hollandia–Dánia összecsapást. Bücs úgy véli, remek csapat a holland, de a végső győzelemre nem tartja esélyesnek a narancs mezeseket.

Szerencsés gólok

– Az oranje vezető góljáig eléggé kiegyenlített volt a játék, bár a hollandok kicsit többet birtokolták a labdát – értékelt a Napló kérésére az edző. – A második játékrész elején egy szerencsés öngóllal megszerezték a vezetést van der Vaarték, a labda két védőt is érintett, mielőtt a hálóban kötött ki. A találatot követően a dánoknak lett sürgősebb a dolog, igyekeztek támadóbb felfogásban játszani, de a holland ellentámadásokban is benne volt a gólveszély. Egy ilyen végén, öt perccel a lefújás előtt ismét a hollandok mellé szegődött a szerencse: a kapufáról kipattanó labdát Dirk Kuyt pofozta közelről a kapuba, ezzel el is dőlt a találkozó – nyilatkozta a tréner.

Nem tartja esélyesnek őket

Bücs Zsolt nem teljesen osztja azt a vélekedést, miszerint a holland gárda az egyik fő favoritja a tornának. – Kitűnő csapatjáték, fegyelmezett futball, remek egyéni teljesítmények, leginkább így tudnám jellemezni Hollandiát. Azt nem állítom, hogy nem érhetnek oda a végére, mert egy világversenyen kiszámíthatatlan, ki lesz a végső győztes. De ha mondjuk összehasonlítom a tulipánosokat a spanyol válogatottal, akkor azt mondom, hogy nem kérdéses, melyik a jobb csapat. Ráadásul a németalföldi gárda rendre brillírozik a csoportmeccsek során, de a végére szinte mindig elbukik. Az a meglátásom, hogy egy világbajnokság végső győztese az elején nyögvenyelősen szokott kezdeni és ahogy következik az egyenes kieséses szakasz, úgy játszik egyre jobban. De persze, ettől még a hollandok is megnyerhetik a vébét – tette hozzá a szakember, aki azt is elárulta, hogy év közben főként a spanyol bajnokság meccseit kíséri figyelemmel. HBN-TN