„Nem fogadkozni kell, hanem felkészülni”

A Loki kapusát többször is meghívták a bő keretbe
A Loki kapusát többször is meghívták a bő keretbe - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Verpecz István nem tartja rossznak az Eb-selejtezős csoportunkat, de nem szeretne semmit megígérni.

Kisorsolták a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak párosítását, a vasárnapi ceremónia során kiderült, hogy Magyarország az F jelű hatosban küzd majd meg Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Feröer legjobbjaival. Az Eb-re a két első helyezett, a legjobb csoportharmadik, illetve a 3. helyezettek által vívott pótselejtezők győztesei jutnak ki.

Természetesen itthon azért szorítunk, hogy a résztvevő huszonnégy gárda között ott legyenek a mieink is Franciaországban.

Őket várta

– Valami hasonló sorsolást reméltem, a görögöket és a románokat előzetesen is a mi csoportunkba jósoltam, ez tehát bejött – vallotta meg a Loki válogatott kerettag kapusa, Verpecz István.

– Az első kalapban Görögország tűnt a legkisebb játékerőt képviselő válogatottnak, a harmadikban pedig Románia, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz ellenük. Örülök, hogy a románok ellen ilyen hamar itt a lehetőség a visszavágásra a vb-selejtezőn elszenvedett bukaresti vereségért. A finnekről mindent elmond, hogy harmadikok lettek a vb-selejtezők során Spanyolország és Franciaország mögött, idegenben például ikszeltek a spanyolokkal. Véleményem szerint Észak-Írország és Feröer is veszélyes lehet északi stílusú erőfutballjával. Nem szeretnék fogadkozni és ígérgetni, taktikus és akaratos futballal lehet esélyünk a továbbjutásra, de addig még sok tennivalónk van. Mindegy ki az ellenfél, fel kell készülni becsülettel – fogalmazott a debreceni hálóőr.

Verpecz szerint jól jöhet, hogy a finnekkel korábban lekötöttünk egy felkészülési találkozót március 5-re, ugyanis felmérheti a két válogatott, hol is tart a másik.

– Az is szóba került az újságokban, jó-e nekünk, hogy Görögországban a sorozat végén játszunk. Nehéz ezt megmondani, csak bízni tudok abban, akkorra már összegyűjtjük a pontjaink java részét.

HBN-TN