Nem fog többé csikorogni a villamos

Nem fog többé csikorogni a villamos
© Fotó: Matey István
Debrecen – Sínkenő berendezéseket építenek be a 2-es villamos pályájába.

Öt darab napelemmel működő, sínkenő berendezést telepít a 2-es villamos vonalán az önkormányzat és a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. konzorciuma. Ezektől azt várják, hogy nagy mértékben mérséklődik majd a jelenleg tapasztalható, sokakat zavaró csikorgó hang.

A szeptember 30-ig tartó munkákat minden munkanapon reggel 7 és várhatóan 18 óra között végzi a vállalkozó. Az építés ideje alatt a 2-es vonalon forgalomkorlátozás nem lesz, a villamosok menetrend szerint közlekednek. Addig abbahagyják a munkát amíg elmegy a szerelvény.

Sínkenők a Károlyi Mihály utcába, a Mikszáth Kálmán – Békessy Béla utca találkozásánál lévő ívbe, a Böszörményi út és a Békessy Béla utca találkozásához, illetve a Békessy Béla utca – Görgey utcai kanyarba kerülnek. A szakemberek szerint, az 1-es villamos azért nem csikorog, mert viszonylag nagy ívekben kanyarodik. Ez alól kivétel a klinika előtti, illetve a Medgyessy sétánynál lévő kanyarok, ahol előfordul ez a jelenség. A 2-es villamos vonalán, az Újkertnél több kisebb ívű kanyar található.

HBN–OCs