Helyi közélet

2017.11.27. 17:27

Főpályaudvar: kormánydöntés szükséges a további folytatáshoz

Debrecen - A jelentős többletforrás megítélése után kezdődhet a főpályaudvar építése.

Debrecen - A jelentős többletforrás megítélése után kezdődhet a főpályaudvar építése.

Mint arról csaknem két hete beszámoltunk, a Strabag Építő Kft., a Strabag Általános Építő Kft. és HUNÉP Universal Zrt. alkotta „Új Főnix” Konzorcium nyerte A debreceni intermodális személyszállítási központ létrehozása című projekt kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázatot. Mint minden ilyen eljárás esetében, még meg kell várni, hogy a két másik, immár vesztes ajánlattevő, a Swietelsky Magyarország Kft., illetve az SDDM Konzorcium nem támadja-e meg a döntést.

A százhalombattai Alukol Homlokzattechnika Kft., a Strabag Rail Kft., a Strabag Építőipari Zrt., és a debreceni Épkerservice Zrt. alvállalkozóként való bevonásával megvalósítandó beruházás költsége azonban messze meghaladta az eredetileg tervezett 21 milliárd forintot. Az „Új Főnix” által megadott 34 milliárd 359 millió 565 ezer 170 forintos ajánlati ár fedezetbiztosításához szükséges többletforrásról a kormánynak kell döntenie az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) által garantált forrást meghaladó igény miatt – válaszolták kérdésünkre a beruházó NIF Zrt-től.

Az aláírt vállalkozási szerződéses megállapodás is csak akkor lép hatályba”

– tették hozzá.

HBN-ÉP


[related-post post_id="3683700"]

[related-post post_id="3668478"]

[related-post post_id="3667959"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában