Nem estek össze pudingként

"...a döntetlen igazságosabb lett volna."
"...a döntetlen igazságosabb lett volna." - © Fotó: ÉM
Mezőkövesd, Balmazújváros – A Balmazújváros ugyan pont nélkül maradt Mezőkövesden, de a vezetőedző szerint ebből is tudnak építkezni.

Megkezdődött a hétvégén a Merkantil Bank NB II tavaszi szezonja, hajdú-bihari szempontból a legérdekesebb mérkőzés a szombati Mezőkövesd Zsóry FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő volt, amely végül a házigazdák 3–1-es sikerét hozta.

Pedig a meccs nem úgy indult, hogy ebből papírforma-győzelem lesz, ugyanis az utolsó helyről menekülni igyekvő újvárosiak a 19. percben megszerezték a vezetést, s az egész első félidőben dinamikusabban és harcosabban futballoztak, mint az NB I-be jutást célul kitűző Kövesd. A szünet után azonban megfordította az állást a borsodi alakulat, sőt a vendégektől Sigér Dávidot kiállította a játékvezető, onnantól pedig már nagyon nehéz lett volna egyenlíteniük a narancssárga-feketéknek.

Pontot érdemeltek volna

– Egy igen jó első félidőt követően sajnos visszahoztuk a meccsbe a vendéglátókat – értékelt Szabó János vezetőedző. – A 47. percben egy védelmi hibából gólt fejeltek a hazaiak, majd nem sokkal ezután Sigért kiállították és a büntetőből megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Úgy vélem, egy bajnokaspiránstól kikapni nem szégyen, de a mérkőzésben mindenképpen benne volt, hogy pontot, esetleg pontokat hozzunk el. Mivel nagyjából ellentétes félidőket láthattunk, ezért a döntetlen igazságosabb lett volna – fogalmazott a szakember.

Arra a kérdésre, ez a vereség visszaveti-e a csapatot, vagy bele tudnak kapaszkodni az első félidőben mutatott biztató teljesítményükbe, a tréner így felelt: – Erre természetesen mindig a következő találkozó adja meg a választ. A szakmai stábnak az a feladata, hogy átmentse a pozitív dolgokat, a hibákra pedig világítson rá az öltözőben. A következő két mérkőzésünket ugyancsak feljutni igyekvő csapatok, a Gyirmót és a Vasas ellen vívjuk, ennek ellenére bármelyiküktől képesek lehetünk pontokat elvenni. Nincs letargia a társaságnál, nem estünk össze, mint a puding! Hiszek a játékosokban, akik fogékonyak a munkára és képesek azonosulni a célkitűzéseinkkel. Persze, az edzőt az eredményei minősítik, nekünk nagy szükségünk van minden pontra, bízom benne, hogy már a vasárnapi, Gyirmót elleni hazai meccsünkön képesek leszünk a bravúrra – nyilatkozta portálunknak Szabó János.

HBN-TNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek