Nem érte meglepetés az újvárosiakat

Sigér Dávid
Sigér Dávid - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Sigér Dávid szerint kis pontossággal hamarabb is dűlőre vihették volna a dolgokat.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Cigánd másodosztályú bajnokin két, ellentétes célért küzdő csapat feszült egymásnak. A hazaiak szeme előtt az éremszerzés lebeg, míg a borsodiak az NB II-es tagságukat kívánják megőrizni a szezon végén. Ennek fényében a hajdúságiak számítottak a favoritnak, és a vasárnapi meccsen nem is borult a papírforma. A pihenőre 0–0-s eredménnyel vonultak az együttesek, majd az 58. percben Sigér Dávid vette be Sánta kapuját, ezzel szerezte meg a vezetést a házigazda. A Balmaz a három pontot a csereként beszálló Vólent Roland góljával biztosította be. Feczkó Tamás legénysége jelenleg a harmadik helyet foglalja el a táblázaton, ám a vesztett pontokat tekintve jobban áll a Soroksárnál és a Puskás Akadémiánál.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Harcmodort váltottak

– Azt kaptuk a riválisunktól, amire számítottunk – kezdte a beszélgetést Sigér Dávid. – Egy betömörülő védekezést választó alakulat várt ránk, amely jól lezárta a széleket, gyakran ötvédős rendszerben futballozott. Az első játékrészben elsősorban az ívéleséket erőltettük, hiszen nehéz volt mögéjük kerülni. A szünetben arról beszélgettünk, hogy átlövésekkel is próbálkoznunk kell. A gólom előtt egy kivágott labdára startoltam rá, szerencsére sikerült megelőznöm az ellenfél játékosát, a lövésem pedig a rövid felsőben kötött ki. Ezt követően a cigándiak felbátorodtak, de ha az utolsó passzokat nem rontjuk el, hamarabb pontot tehettünk volna a meccs végére. Hogy mi a véleményem az újabb kapott találat nélküli összecsapásról? Úgy gondolom, a Balmazújvárosnak immáron hosszú ideje a szervezett hátsó alakzat az egyik legnagyobb erőssége, a lefülelt átadásokból pedig gyors akciókat szoktunk vezetni.

Nem vették zokon

A lefújás után a Cigánd trénere, Szénay Péter arról panaszkodott, hogy az újvárosiak az utolsó húsz minutumban az időhúzásra törekedtek. Mennyire jogos a kritika?

– Mi is olvastuk a nyilatkozatot, de nagy jelentőséget nem tulajdonítottunk neki. Az elkeseredettség miatt is fogalmazhatott így, ugyanis nem sikerült a tervüket megvalósítaniuk. Azt is érdemes megjegyezni, hogy 0–0-s állásnál ők sem a játék gyorsítására törekedtek…– zárta mondandóját a 26 esztendős középpályás.

HBN-BÁLabdarúgó NB II – A Balmazújváros tapad az élmezőnyre

A Balmazújváros hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Cigánd együttesét a labdarúgó NB II 23. fordulójában, ezzel – mivel van egy elmaradt mérkőzése – a vesztett pontok tekintetében továbbra is jobban áll, mint az élen álló Soroksár, illetve a második Puskás Akadémia.További hírek a Sport kategóriából