Nem engednék, hogy kozmetikázzon az Újváros

Nem engednék, hogy kozmetikázzon az Újváros
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – A vasárnap esti fiaskót követően szinte egyből javíthatnak a debreceniek.

Hazai pályán, a Debrecen Jégcsarnokban fogadja kedden 18.30-tól a DHK a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét a MOL Ligában. Mindkét gárda vereséggel hangolt vasárnap az egymás elleni ütközetre: a cívisvárosiak 3–0-ra kaptak ki az UTE csapatától, a Dunaújváros pedig 5–2-re maradt alul a MAC Budapest otthonában. Vagyis bizonyára itt is, ott is bizonyítanának a játékosok, pláne, hogy rangadón érdekeltek, hiszen a Debreceni Hoki Klub az ötödik, míg az Acélbikák a tabella hatodik helyéről várja a folytatást.

DHK-fölény

Négyszer találkozott már a 2015/16-os idényben a két egylet: először szeptember 22-én, Debrecenben csaptak össze, akkor szoros meccsen, 3–2-re a hazaiak nyertek. Október 19-én Újvárosban „randevúztak” a gárdák, azon a derbin 4–2-re alulmaradtak Könczei Áronék, akik három nappal később törlesztettek, hosszabbítás után 3–2-re nyertek. Aztán november 27-én újfent összefutott a két alakulat, a Debrecen Jégcsarnokban, ahol magabiztos, 8–3-as hajdú-bihari siker született.

A mérleg tehát Berta Ákosék javára billen, kérdés, nő-e a fölény, avagy kozmetikázni tud az ötödik párharcon az Újváros?

Ha a decembert nézzük, Jevgenyij Muhin tanítványai hat meccsen vannak túl, ebből négyszer kikaptak és kétszer nyertek. Az Acélbikák is hat megmérettetést tudott le eddig ebben a hónapban, háromszor sikerrel jártak az újvárosiak, és háromszor alulmaradtak.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek