Nem élte túl Mira a brutális állatkínzást

Akt.:
Mirát azonnal orvoshoz vitték, de már nem tudták megmenteni
Mirát azonnal orvoshoz vitték, de már nem tudták megmenteni - © Fotó: Facebook
Balmazújváros – A Buksi Állatvédő Egyesület munkatársai sem hittek a szemüknek, amikor megpillantották az út mellett a borzasztó állapotban lévő kutyát. A szörnyű állapotban lévő Mira később rohamot kapott, és elpusztult.

A németjuhász-keverék egy erdős-szántós helyen bujkált, és nagyon félt az emberektől. Ez nem meglepő, hiszen ismeretlen gazdája egy madzagot kötött a nyakára, amitől óriásira duzzadt a feje – olvasható a BorsOnline cikkében.

m23

Fotó: Facebook

A Nagycserkeszen megtalált Fülöpnek – akinek története az egész országot megrázta – is hasonló sérülése volt.

Mirát azonnal orvoshoz vitték. Kiderült, a madzag elnyomta a nyaki verőerét, és majdnem csontig hatolt a kutya nyakába. Az állat sovány és gyenge volt, a BorsOnline szerint a sebei szó szerint rohadtak. Az állapota miatt nem tudták altatni, de az orvosok mindent elkövettek, hogy megmentsék, ám pár órával később rohamot kapott, és elpusztult.

Forrás: BorsOnline


Videó: Több százan vettek részt a Fülöp emlékére szervezett nagycserkeszi tüntetésen

Fülöp története az egész országot megrendítette. Ezért a szurkolók összefogtak és békés demonstrációt szerveztek, hogy felhívják a figyelmet az állatkínzásokra.

Vádemelést javasolnak Fülöp volt gazdái ellen

Fülöp, a brutálisan megkínzott nagycserkeszi kutya áprilisban vált a kegyetlenség elrettentő példájává és az összefogás jelképévé.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .