Nem előzött a Debrecen

Szoros, sok hibával tarkított mérkőzésen 6–5-re legyőzte a Szolnok a Debrecent.
Szoros, sok hibával tarkított mérkőzésen 6–5-re legyőzte a Szolnok a Debrecent.
Debrecen – Szoros, sok hibával tarkított mérkőzésen 6–5-re legyőzte a Szolnok a Debrecent.

A tabella negyedik helyén álló Szolnok otthonában, a Tiszaligeti uszodában vendégszerepelt az ötödik pozícióban lévő DVSE a Vodafone férfi vízilabda OB I. 24. fordulójában. A párosítás egy izgalmas mérkőzést vetített előre, ám aki pörgésre és sok gólra számított, annak az első negyed mindenképp csalódást okozhatott: csupán egy-egy gól esett mindkét oldalon, előbb Alex Giorgetti szerezte meg a vezetést a vendégek számára, majd Hosnyánszky Norbert egyenlített. A második nyolc percben már többször zörgették meg a hálókat a játékosok. Az ex-szolnoki Süveges Máté révén ismét a Debrecennél volt az előny, ám a folytatásban egalizált, majd elhúzott a szolnoki gárda, így 4–2-vel ért véget az etap.

A nagyszünetet követően Vindisch Ferenc szabaddobásgóljának köszönhetően 4–3-ra módosult az állás, és mivel a harmadik játékrészben ezután már egyik együttes sem tudott betalálni, maradt is ez az eredmény a zárófelvonás előtt.
A negyedik negyedben ismét Giorgetti villant, emberelőnyből szerzett gólja után 4–4-et mutatott az eredményjelző. Pár másodperccel később a hazaiak újfent előnybe kerültek, Milan Aleksic értékesítette a Szolnoknak megítélt büntetőt. Ám jött Süveges, és ismét egálban voltak a csapatok (5–5). Három perccel a találkozó vége előtt Marnitz Gergő akcióból volt eredményes, és ez a találat el is döntötte a három pont sorsát, 6–5-re nyert a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP, mely megőrizte 4. helyét.

A DVSE legközelebb szombaton 19.30-kor csobban medencébe, amikor is a képzeletbeli dobogó harmadik fokán álló TEVA-Vasassal csap össze otthon.

HBN


A tények

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP–Debrecen 6-5 (1-1, 3-1, 0-1, 2-2)
Szolnok, Tiszaligeti uszoda.
Vezette: Csanádi, Madarasi

Szolnok
: Decker – Zivko, Kovács, Hosnyánszky, Milan, Pásztor, Kis, Negrean, Nyéki, Vörös, Marnitz, Ramiro, Hangay
Edző: Kovács István

Debrecen
: Mitrovics – Palotás, Kállay, Giorgetti, Vindisch, Varga, Süveges, Letica, Halek, Misics, Somlai
Edző: Varga Tamás
Gól emberelőnyből: 10/1 ill. 7/1
Gól büntetőből: 3/1 ill. 0/0
Kiállítás cserével: Misics
Kipontozódott: Boris Letica, Alex Giorgetti