Nem elég győzni, szórakoztatni is kell

Az eddigi tréner, Jevgenyij Muhin helyett a kanadai Jason Morgan veszi át a DHK irányítását – erről tartottak sajtótájékoztatót kedden délután
Az eddigi tréner, Jevgenyij Muhin helyett a kanadai Jason Morgan veszi át a DHK irányítását – erről tartottak sajtótájékoztatót kedden délután - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A DHK új vezetőedzője, Jason Morgan idővel bajnokságot nyerne a csapattal.

Bombaként robbant a múlt héten a hír, mely szerint a jégkorong MOL Ligában szereplő Debreceni Hoki Klub szerződést bontott az addig trénerrel, az orosz Jevgenyij Muhinnal. A vezetőség által kiadott sajtóközleményben a szakember utódját is megnevezték: szombaton már a kanadai Jason Morgan irányította a debreceniek tréningjét.

A szakítás mellett döntöttek

A fenti események kapcsán tartottak sajtótájékoztatót kedden délután a Debreceni Jégcsarnokban, ahol az új edző mellett Szilágyi Levente csapatvezető, Mocsári Attila elnök és két játékos, Németh Attila valamint Vaszjunyin Artyom vett részt.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Mint Mocsári kezdésként elmondta, nem csak Muhin stábjával, de az utánpótlásban dolgozó összes orosz szakemberrel szakított a DHK, ennek különböző, az elnök által részletesebben nem vázolt okai voltak. Az azonban kiderült, hogy a szülők többsége is szorgalmazta a váltást az utánpótlásképzésben, a felnőtt csapatnál pedig kommunikációs gondok is akadtak a szakmai stáb és a hokisok között, valamint az edző modora is hagyott kívánnivalót maga után. – Az se felejtsük el, hogy a dobogót tűztük előzetesen célul, most pedig a hetedik helyen áll a csapat! Ennek következtében összehívtunk egy rendkívüli ülést, ahol a szakítás mellett döntöttünk végül – árulta el Mocsári Attila.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

A tavaly a DVTK Jegesmedvéket bajnoki címig vezető Jason Morgan így fogalmazott székfoglalójában: – Nagyon gyorsan történt minden, tulajdonképpen két héttel a megkeresésem után már edzést vezettem Debrecenben. Nem volt könnyű lépés, mert bár éppen távozófélben voltam a lengyel csapatomtól, a családomat is ide kellett költöztetnem ilyen rövid idő leforgása alatt. A célom, hogy a remek egyéniségekből jó csapatot, kiváló közösséget építsek. Bár most még csak ismerkedem a közeggel, kijelenthetem, hogy Debrecenben is szeretném a miskolci eredményeket produkálni és a bajnoki címig elvezetni a DHK-t.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Németh és Vaszjunyin mindketten üdvözölték a változást a kispadon és mint elmondták, bíznak abban, hogy eredményre vezet majd a kanadai stílus.

Végül Mocsári Attila közölte, nem elég csak győznie a csapatnak, továbbra is fontos, hogy közönségszórakoztató hokit láthasson a cívisvárosi közönség.

HBN


A Tüskecsarnokban debütál

Jason Morgan a MAC Budapest ellen mutatkozik be a DHK kispadján, a két gárda a Magyar Kupában csap össze szerdán 19 órakor. A hajdúságiaknak ez lesz a harmadik találkozójuk a sorozatban, a Dunaújvárosi Acélbikákat 7–0-ra, míg a Hokiklub Budapestet 7–3-ra győzték le Berta Ákosék. A MOL Ligában már találkozott egymással a két együttes az idei szezonban: a fővárosiak gyakorlatilag a jégbe döngölték a cívisvárosiakat szeptember végén, hiszen 9–1-es diadalt arattak a Debreceni Jégcsarnokban.
hirdetés