Nem elég aktív, de elszánt

Nem elég aktív, de elszánt
Visszaléptetné az MSZP Forgács Barnát, akit az országgyűlési választásokon a debreceni 3-as körzetben nevezett meg hivatalos jelöltként a párt – értesült több, a szocialistákhoz közeli forrásból a Napló.

A parlamenti helyre pályázó agrárszakembert állítólag azért akarják lecserélni, mert nem elég aktív. A párt működési szabályzata szerint azonban a visszalépésre már csak úgy volna lehetőség, ha a jelölt maga döntene így.

A debreceni szervezet kampányfőnöke, Szathmári Károly megkeresésünkkor annyit mondott, hogy jelenleg Forgács a hivatalos jelölt. Hozzátette, hogy minden „valamirevaló párt” rendelkezik vészforgatókönyvvel arra az esetre, ha rendkívüli esemény – például betegség – vagy a tevékenységgel kapcsolatban kifogás vetődik fel.

Más forrásból azt hallottuk: pénteken az MSZP országos szinten foglalkozott az üggyel, amelyet követően több személlyel (például Bazsa Györggyel) tárgyaltak a 3-as körzetbeli jelöltség vállalásáról – ahol a Fidesz aspiránsa Kósa Lajos lesz. Oláh Lajos, szocialista megyei pártelnök többek között a Forgács Barnával folytatott, hétfői tárgyalások után a visszaléptetés szándékát a Naplónak határozottan cáfolta.

B.G.K.