Nem dőlnek a kardjukba

Bors Gergely
Bors Gergely - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Bors Gergely, a magyarok kapusa szerint nincs idő búslakodni a vereség miatt, de javítanának.

Nem jelenthetjük ki, hogy a mieinknek fényesen indult volna az U18-as divízió I/A jégkorong-világbajnokság. A vasárnapi nyitó ütközeten 9-1-es vereséget szenvedtünk a dánoktól a Debreceni Jégcsarnokban. Bors Gergely, a legjobbjaink kapuvédője a Hajdú-bihari Napló kérdésére elmondta, már augusztusban elkezdték a felkészülést, s majdnem egy évük volt arra, hogy összeszokjon az „új” csapat. Elmondása szerint a társaság hangulata nagyon jó, a mérkőzésekre pedig megfelelően fel tudnak készülni, azaz erre semmit sem foghatnának.

Mindent beleadtak

– Számítottunk arra, hogy nehéz meccs lesz a vasárnap esti – kezdte a dánok elleni, súlyos vereséget hozó összecsapás értékelését Bors. – Tudtuk, milyen erős együttessel állunk szemben, ezért mindent bele akartunk adni, tehát az akaratunkkal nem volt baj. Ám rendkívül gyors és lüktető volt a tempó, ami kissé meglepett bennünket, nem teljesen erre számítottunk. A vereség ellenére nem vagyok csalódott, mert a gárda teljesen odatette magát és a lehető legtöbbet próbáltuk kihozni magunkból – mondta a 18 éves kapuvédő az ominózus találkozó másnapján. Hazánk fiatal tehetségei jelenleg az A csoport sereghajtójaként próbálnak a mezőny után eredni, de hamarosan esélyük nyílik a javításra. Legközelebb azzal a kazah nemzeti együttest fogadják kedden 16.30-kor a cívisvárosban, amely Franciaország ellen szintén nagy arányú vereséggel (7-1) kezdte a nívós tornát.

A székesfehérváriak hokisa pozitívan látja az esélyeket a soron lévő találkozóval kapcsolatban. – A következő meccset mindenféleképpen meg kell nyernünk, ez nem vitás! Az egész csapat, valamint a stáb minden tagja keményen dolgozik annak érdekében, hogy ez kedden este realizálódjon. Természetesen csak a győzelem lebeg a szemünk előtt, de ha vesztünk, akkor sem dől össze a világ, mert azonnal a következő megmérettetésre kell majd összepontosítanunk – utalt arra a kapus, hogy egy világbajnoki tornán egymást követik a feladatok egy-egy válogatott számára.

HBN-TN, DZST