Nem demokratikus döntés született Debrecenben

Felháborított az a kijelentés, ami elhangzott a közelmúltban, hogy „Nem lehet emeletes medencét építeni…” Elmondom, hogy lehet, hiszen van rá példa több helyen is a világban.

Más családokkal Törökországban járva láttam és használtam olyan fürdőt, ahol e felső szinten egésznap működő pezsgőfürdő volt. Az alsó szinten pedig barlang- és visszhangfürdő várta a vendégeket. A Nagyerdei fürdő területe elég kicsi és természetesen jó lenne a bővítés, amit ehhez hasonló formában lehetne elérni.
Már a legnagyobb baj ott kezdődött a Nagyerdő esetében, hogy a gyógyszergyárat oda engedték annak idején telepíteni. Ezzel megkezdődött a természeti környezet és a levegő szennyezése. A Nagyerdő híres őstölgyese is nagyon rossz állapotba került, gyengítve ezzel is a város „tüdejének” működését. A fürdőnek a Klinikák felé eső részén levő medencéket kell lebontani, megelégedve ezzel a területtel is. Az élményfürdőt annak idején nem megfelelő helyre tervezték így saját csapdába estek a kialakult terület hiánnyal. A kezdeti rossz döntés után még rosszabb döntés születet a mostani területszerzéssel a fürdő javára. A demokratikus döntés hiányában, miszerint nem hallgatták meg a civil szervezetek véleményét, egyszemélyes elképzelésnek tűnik a jelenlegi testületi döntéshozatal a Nagyerdő és a debreceni lakosok kárára.
Sztancs Gábor, Debrecen
Ezt a területet adnák a gyógyfürdőnek: