Nem csupán „rúgni és futni”, hanem győzni is

Nem csupán „rúgni és futni”, hanem győzni is
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-TEVA vasárnap az MTK ellen térne vissza a helyes útra.

Mint arról a Hajdú-bihari Napló is beszámolt, a héten kihirdette válogatott keretét Bernd Storck szövetségi kapitány, a névsorban pedig megtalálható a DVSC-TEVA bal oldali védőjének, Korhut Mihálynak a neve is. A játékossal a vasárnapi, MTK elleni bajnoki (kezdés 15 óra 15 perc) mérkőzés kapcsán folytatott beszélgetésünket a nemzeti csapattól kapott meghívó felemlítésével indítottuk.

Válogatott meghívó

– 2014-ben játszottam legutóbb a válogatottban, úgyhogy nagyon örültem neki, amikor megtudtam, rám is számít a kapitány. Mint minden játékost, engem is feldob, ha számítanak rám a legjobbak között és elismerik a teljesítményemet. Természetesen ez arra sarkall, hogy még jobban futballozzam a tavasszal a DVSC-ben – árulta el Korhut.

A játékos úgy vélte, a Honvéd elleni kisiklást követően szerdán a Fradival lejátszott MK-meccsen már biztatóbb produkcióval álltak elő. – Szervezettek voltunk, jól működött a védelem és ebből megfelelő tempóban váltottunk át támadásra. Megvoltak a helyzeteink is, ám azok sajnos kimaradtak. Mindenesetre ha a visszavágón is így játszunk, ahogyan a Nagyerdei Stadionban, akkor megvan az esélyünk a továbbjutásra a Magyar Kupában.

Harc a talajjal is

A hétvégi bajnokit a lokisták által már az idén is „megcsodált” Fáy utcai gyepen kell lejátszani az MTK ellen. – Másfél hete a Vasas ellen láthattuk, mennyire rossz a talaj, akkor sáros volt, most felszáradt, de ettől nem lesz jobb a helyzet. Ennek ellenére nem csupán „rúgd és fuss játékra” készülünk. Az utóbbi három meccsünkön nem találtunk be, előtte viszont jól ment a csapatnak a góllövés. Bízom benne, hogy az MTK gárdája ellen ismét visszatérünk a győzelem útjára – mondta el portálunknak Korhut Mihály.

HBN–TN