Nem csak a festésről tanulnak a debreceni táborban

Festőtanoda Képzőművészeti Tábor az Újkerti Közösségi Házban
Festőtanoda Képzőművészeti Tábor az Újkerti Közösségi Házban - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A grafika alapjait, a ceruza- és szénrajz fortélyait leshették el a gyerekek B. Orosz István festőművésztől hétfőn a Festőtanoda Képzőművészeti Tábor első napján. Délután játékokkal pihenték ki a tanulás fáradalmait.

Idén már harmadik alkalommal szerveznek Festőtanoda Képzőművészeti Tábort 6 és 13 év közötti gyerekeknek az Újkerti Közösségi Házban. Mint Szabó Katalin művelődésszervező elmondta, a közösségi házban már 10 éve működik szakkör, ez adott ötletet a nyári táborhoz.

– Nagy népszerűségnek örvend, túljelentkezés van, már áprilisban betelt minden hely. Most húsz gyerekkel tudunk foglalkozni, közülük sokan visszatérők. Délelőtt a műteremben folyik a szakmai rész B. Orosz István festőművész vezetésével, délután pedig kézművességgel, játékokkal, vetélkedőkkel készülünk – tudtuk meg Szabó Katalintól. Idén először érzékenyítő napot is tartanak a Fehér Bot alapítvány jóvoltából, így a gyerekek arról is hallhatnak, hogy a látássérültek életében milyen szerepe van a művészeteknek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

A hét végéig a gyerekek egy molinót is készítenek, valamint a tábor után kiállításmegnyitón működhetnek közre; ez utóbbira meghívót is készítettek már közösen.

HBN–BR