Nem csak a cukorbetegeket várják a görbeházi csoportba

Görbeháza – A kötetlen beszélgetések és a közös kikapcsolódás jótékony hatását is bizonyítja a Görbeházi Cukorbetegek Klubja. Bár a betegség elleni küzdelem a régi, a mérések szerint a csoport tagjai javuló egészségi állapotot mutatnak. A 2009-ben alakult klub immár 62 fős közösséget alkotva, változatos programokkal száll szembe a betegséggel.

A klubtagok száma nem véletlenül növekszik. Pók Antalné, a csoport vezetője kérdésünkre elmondta, a klub lehetőséget biztosít arra, hogy tapasztalatot cserélhessenek, megtanuljanak beszélni a betegségükről, vagy akár közös kirándulásokon, orvosi előadásokon is részt vehessenek. A szervezet a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének csoportjaként minden évben ott van a cukorbetegek világnapja rendezvényein. Ez a részvétel az új gyógyszerezési lehetőségekbe és a friss kutatási eredményekbe is bepillantást jelent számukra.

Bár a csoport neve Görbeházi Cukorbetegek Klubja, nem csak a betegséggel küzdők lehetnek tagjai. Az önkormányzat által támogatott szervezetbe mindenki beiratkozhat, aki késztetést érez arra, hogy segítsen társain, és önmaga is megtanulhassa, hogyan kell megelőzni ezt az egészségügyi problémát.

HBN–Fábri Levente