Nem csak a betegeket várják a görbeházi csoportba

Görbeháza – Segítenek, hogy szembeszálljanak a betegségekkel.

A kötetlen beszélgetések és a közös kikapcsolódás jótékony hatását is bizonyítja a Görbeházi Cukorbetegek Klubja. Bár a betegség elleni küzdelem a régi, a mérések szerint a csoport tagjai javuló egészségi állapotot mutatnak. A 2009-ben alakult klub immár 62 fős közösséget alkotva, változatos programokkal száll szembe a betegséggel.

Megelőzés és segítség

A klubtagok száma nem véletlenül növekszik. Pók Antalné, a csoport vezetője kérdésünkre elmondta, a klub lehetőséget biztosít arra, hogy tapasztalatot cserélhessenek, megtanuljanak beszélni a betegségükről, vagy akár közös kirándulásokon, orvosi előadásokon is részt vehessenek. A szervezet a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének csoportjaként minden évben ott van a cukorbetegek világnapja rendezvényein. Ez a részvétel az új gyógyszerezési lehetőségekbe és a friss kutatási eredményekbe is bepillantást jelent számukra.

Bár a csoport neve Görbeházi Cukorbetegek Klubja, nem csak a betegséggel küzdők lehetnek tagjai. Az önkormányzat által támogatott szervezetbe mindenki beiratkozhat, aki késztetést érez arra, hogy segítsen társain, és önmaga is megtanulhassa, hogyan kell megelőzni ezt az egészségügyi problémát.

HBN–FL