Nem cicózott: mindent megnyert a Lokival

Nem cicózott: mindent megnyert a Lokival
A kollégák szerint a válogatott debreceni középpályás, Czvitkovics Péter lett az idény legjobbja.

A hét elején beszámoltunk róla, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szervezete megválasztotta az elmúlt szezon legjobbjait, a voksoló több mint 800 futballista szavazatai alapján Herczeg András lett az év edzője, míg a játékosok között Czvitkovics Péter, a DVSC-TEVA középpályása bizonyult a legkiválóbbnak. A válogatottal készülő Cicó természetesen boldogan nyilatkozott az elismerés kapcsán.
– Már tavaly is bekerültem a legjobbak közé, akkor a harmadiknak választottak, ezúttal sikerült az első helyen végeznem – nyilatkozta a Telkiben utolért debreceni karmester. – Nagy dolog ez, mert itt a játékosok szavazták meg, ki volt a szezon legkiemelkedőbb futballistája. Remek érzés, bár az elismerésben közrejátszott, hogy a Lokival mindent megnyertünk az idény során, emellett szerepeltünk a Bajnokok Ligája főtábláján, most pedig az Európa Ligában vagyunk ott a csoportkörben. Sikerült bekerülnöm a válogatottba is, ezért elmondhatom, hogy sikeres évet zártam, jó lenne ezt a csapattal a jövőben is megismételni.
 

Itt is jó helyen van

 
A többi itthon játszó labdarúgók többségéhez hasonlóan Czvitkovics sem mondott még le arról, hogy egy nívósabb pontvadászatba is belekóstoljon. – Valóban, mindig vágytam arra, hogy kipróbálhassam magam egy külföldi bajnokságban. Ez nem megy olyan egyszerűen, legalábbis nekem valamiért eddig még nem jött össze… Azért bízom benne, hogy idővel sikerül kiszerződnöm, de az az igazság, most sem vagyok rossz helyen: Magyarország egyik legjobb csapatának vagyok a tagja, ahol minden adott ahhoz, hogy ismét sikeresek legyünk.
 

Van esély a bravúrra

 
A játékos kérésünkre ecsetelte a válogatott esélyeit is. – Az első találkozónkat pénteken San Marino ellen mindenképpen meg kell nyernünk, ám szeretnénk szemre is tetszetősen futballozni. A finnek elleni összecsapás biztos, hogy nehezebb lesz, őket már láttuk felvételről, amikor a Moldávia elleni mérkőzésünk kapcsán „moziztunk” és a moldáv-finn összecsapás volt terítéken. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen fizikálisan nagyon erős együttesről van szó, de véleményem szerint van esélyünk arra, hogy bravúrt érjünk el. HBN-TN