Nem borult a papírforma, nyert a Fradi

Nem borult a papírforma, nyert a Fradi
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A végjátékig jól bírta a Loki, utána viszont elfogyott a szufla, s megléptek a hazaiak.

A bajnoki címvédő Ferencváros otthonában lépett pályára a DVSC-TVP csütörtök délután a hazai pontvadászat harmadik fordulójában. A meccs előtt minden mutatóban a Fradi volt jobb, a két csapat legutóbbi 8 meccse a zöldek diadalát hozta, az utolsó debreceni siker több mint négy éve, 2011. május 1-jén született. S hogy ne csak a múltra hivatkozzunk, az idei pontvadászatban mindkét találkozóját megnyerte az Elek Gábor által irányított alakulat, míg a Loki egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el eddig, azaz egyértelműen a vendéglátók voltak a mérkőzés favoritjai.

Jó szériák

Jól kezdett a piros-fehér egylet, a 3. percben 2–1-re vezetett a DVSC, ám 5 perc múlva már 5–2-es Fradi-előnyt mutatott az eredményjelző. Rengeteg szabálytalanság jellemezte a találkozót, s a játékvezetők nem sokat mérlegeltek, ha ki akartak állítani valakit. A vendégek – főleg Karnik Szabina révén – jól használták ki az emberelőnyös helyzeteket, a 20. minutumban egyenlítettek a hajdúságiak (8–8), ám a fordítás elmaradt. A folytatásban meglépett 3 találattal a hazai gárda, de jól küzdöttek a Varga-tanítványok, Szilágyi Ágnes és Kudor Kitti gólerős játékának is köszönhetően teljesen nyílttá vált az első félidő végjátéka. Az utolsó percben kettős emberhátrányba került a Debrecen, ráadásul Deszpotovics eladta a labdát, így végül a Fradi egyetlen gólos, 14–13-as előnnyel vonulhatott pihenőre.

Kapaszkodtak

Rosszul kezdte a második játékrészt a Loki, 8 percnyi játék után Varga Józsefnek időt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. A 41. percben már hatgólos volt a differencia (22–16), de a cívisek nem adták fel, s faragni kezdték a hátrányt. Közben a kapus Kiss Bernadett óriási bravúrt mutatott be, hiszen védésével megszakította Szekerczés parádés sorozatát, mivel a fradista zsinórban 17 büntetőt értékesített, ám az ifjú debreceni kapus kifogott rajta. A hajrához érkezve még jól tartották magukat a vendégek, az 52. minutumban 26–23 volt az állás. Ezt követően szétesett a Debrecen védekezése, 6-0-s rohamot zárt a Fradi, miközben Kudor hétméterest hibázott. A meccs utolsó (parádés) találata Siska Pálma nevéhez fűződött, aki egy átlövésből állította be a 32–24-es végeredményt.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy ultrák nélkül zajlott a meccs, szurkolás csak elvétve volt hallható, rendkívül hangulattalan, edzőmeccs-jellegű volt a bajnoki fílingje.

A DVSC legközelebb hazai környezetben küzd a bajnoki pontokért, szeptember 18, pénteken a Dunaújváros érkezik a Hódosba.

HBN


FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA-DVSC-TVP 32-24 (14-13)

Kőbányai út. 500 néző: Vezette: B. Pech, Vágvölgyi

FTC: TOMASEVICS – Kovacsicz 1, PENA 5 SZUCSÁNSZKI 7, Szamoránsky P., Hornyák D. 2, SCHATZL 5. Csere: Szikora (kapus) Szekeres 1, Mészáros R. 1, Szekerczés 7 (7), Cifra, Szarka A. 2, Lukács V. 1, Zácsik. Edző: Elek Gábor

DVSC: Horváth-Pásztor – Slakta 1, Garbuz 1, KARNIK SZ. 5 (2), Deszpotovics 2, KUDOR 6 (3), SZILÁGYI Á. 5. Csere: Víg, Kiss B. (kapusok), B. Klikovac 1, Sirián 1, Varsányi, Siska 2. Edző: Varga József

Kiállítások: 16, ill. 18 perc

Hétméteresek: 8/7, ill. 6/5

Az eredmény alakulása: 18. p.: 8-7. 19. p.: 8-8 22. p.: 11-8. 24.p.: 11-10. 26. p.: 11-11 29.p.: 12-13. 38. p.: 20-15. 52.p.: 26-23. 56. p.: 30-23.


Mesterszemmel

Elek Gábor: – Nem tudtuk játszani a saját játékunkat, a Loki jól lassította a tempót. Viszont ahogy felgyorsultunk, minden megváltozott. Gratulálok a Debrecennek, jól játszottak, de kispad tekintetében mi jobban állunk.

Varga József: – Néhol kreatívan, néhol pontatlanul kézilabdáztunk, aminek minusz 8 gól lett a vége.