Nem bírták a fák ágai, de a vakolat sem

A Petőfi téren nagy mennyiségű víz gyűlt össze a vihar után
A Petőfi téren nagy mennyiségű víz gyűlt össze a vihar után - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Több helyen is megküzdöttek a leszakadt ágakkal a vasárnapi vihar után Hajdú-Biharban.

Vámospércs közelében egy nyolc méteres fűzfa az úttestre dőlt, a közúti forgalmat akadályozta. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók hétfő reggel vonultak a helyszínre. Motoros láncfűrésszel és kézi szerszámokkal eltávolították a fát.

Hajdúböszörményben, a Győrössy kertben egy társasház oldalfaláról a vakolat lehullott, a további omlás a járókelőket veszélyeztette. A hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik gépezetes tolólétrán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították a vakolatot.

Debrecenben, a Vágóhíd és a Sípos utca kereszteződésében tizenöt méteres fa ágai járdára szakadtak. A debreceni hivatásos tűzoltók a fát láncfűrész segítségével eltávolították.

Hétfő délelőtt Debrecenben, a Faraktár utcában egy lakattal lezárt garázsban egy kutya bezárva maradt. A tulajdonos kérte a tűzoltók segítségét a lakat levágásban, mert aggódott a kutyáért. A debreceni hivatásos tűzoltók levágták a lakatot, a kutyát kiszabadították. Az ebnek nem lett baja.

Délután Debrecenben, a Bartók Béla és Honvédtemető utca kereszteződésében a megyeszékhely hivatásos tűzoltói több veszélyes faágat vágtak le gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel.

Tíz méteres fa ága hasadt le a debreceni Hajó utcában, a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A debreceni tűzoltók eltávolították a faágat. A Bem téren is hasonló káresethez riasztották a tűzoltókat. Emelőkosár segítségével érték el a veszélyes ágakat, majd levágták azokat.

A tetőre szakadt ágakat kellett eltávolítani a debreceni hivatásos tűzoltóknak a debreceni Bercsényi Miklós utcában is. A műszaki beavatkozáshoz kihúzós létrát használtak.

Motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze tegnap este Hajdúsámsonban, a Petőfi utcában és Jánostava dűlő sarkán. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és az üzemanyag szivárgást megszüntették. A balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentőszolgálat kórházba szállította – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.


Eláztatta Debrecent a vihar
Hajdú-Bihar - A viharos idő után összesen húsz helyre riasztották a debreceni tűzoltókat. Lesodródott az útról egy személygépkocsi Hajdúnánáson, a Polgári utcában vasárnap reggel. A baleset két embert érintett, őket az ügyeletre szállította a mentőszolgálat további vizsgálatra. A hajdúnánási hiva...

Vihar után a Nagyerdőn
Debrecen - Megállt egy régi kék villamos a vasárnap délutáni nagy esőben Debrecenben, a Bem téren a Nagyerdőről a belváros felé vezető irányban. Mögötte négy villamos torlódott fel. Miklós István, a DKV forgalmi igazgatója elmondta: egyelőre nem világos mi okozta a járműben a problémát. Lehet, h...

Gépjárművek haladnak a szakadó esőben a debreceni Nagyerdei körúton 2018. május 27-én
Debrecen - Bár délelőtt még hétágra sütött a nap, délután a cívisvárost is elérte a meteorológusok által jósolt vihar, jókora adag jégeső formájában. A DVSC vasárnapi mérkőzése végül a zord időjárási körülmények ellenére sem maradt el. A pálya azonban nagyon elázott, ezért a hivatalos 17 órai sta...