Sport

2013.05.10. 16:47

A súlycsoport nélküli Eb-n jártak Párizsban

A súlycsoport nélküli karate Európa-bajnokságra ezúttal is a párizsi Bercy Sportarénában minden évben megrendezendő nagyszabású Harcművészeti Fesztivál keretében került sor, több mint nyolcezer néző előtt.

A súlycsoport nélküli karate Európa-bajnokságra ezúttal is a párizsi Bercy Sportarénában minden évben megrendezendő nagyszabású Harcművészeti Fesztivál keretében került sor, több mint nyolcezer néző előtt. A Kiyosumi Dojot két versenyző (Senpai Badar Máté 1. dan, 85 kg és Antal Szabolcs 3. kyu, 105 kg), egy bíró (Senpai Mosolygó Tamás 1. dan) valamint mesterük (Sensei Badar Attila 4. dan) képviselte. A versenyzők egy komoly felkészüléssel a hátuk mögött utaztak a viadalra, Senpai Badar Máté egy nála sokkal rutinosabb versenyzőtől kapott ki, míg Antal Szabolcs egy döntetlen szagú küzdelemben maradt alul a későbbi 2. helyezettel szemben.

A megmérettetés másnapján mind a négy karatéka részt vett a Világszervezet vezetője, Kancho Matsui 8. danos mester által tartott szemináriumon. A versenyzők teljesítménye biztató a május közepén Kijevben rendezendő súlycsoportos Eb-t tekintve, ahol rajtuk kívül még Nagy Krisztina 1. kyu-s karatéka fogja képviselni Dojo-nkat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!