Nem bírt a Vasassal a DVSE

Akt.:
DVSE vs. Vasas
DVSE vs. Vasas - © Fotó: Matey István
Debrecen – Roppant kiélezett meccsen, a hajrában egyenlítettek ki a fővárosiak.

Igen sok, nyolcszáz néző volt kíváncsi a DVSE és a Vasas szombat délutáni összecsapására, ami nem is csoda, hiszen igazi rangadót vívtak a felek. Süveges Máté bombagólja nyitotta a férfi vízilabda OB I. B csoportjának 8. fordulójában megtartott találkozót. Bóbis egyenlített, aztán Halek Márton duplázott, az első negyed végül 3–2-nél zárult.

Nehezen akart csak megszületni az újabb találat, végül egy szabaddobás után Sergi Mora Belmonte módosította 4–2-re az állást. Ám kapaszkodott a rivális, félidőben is csak egy volt a különbség (4–3). A harmadik etapban záporoztak a lövések, vagy egál volt, vagy a Debrecen vezetett, 6–6-nál jött az utolsó játékrész. Gyors gólváltás után már 7–7 állt az eredményjelzőn, majd a meccs során először vezetést szerzett a Vasas. Előbb Halek egyenlített, majd Szőke Szabolcs fejezett be eredményesen egy akciót. Pörögtek a másodpercek, úgy tűnt, ha nehezen is, de megszerzi a győzelmet a DVSE, ám a hajrában Steinmetz Ádám kihasználva egy emberelőnyös helyzetet megmentett egy pontot a csapatának, 9–9.

Ezzel a meccsel kezdetét vette az alapszakasz második köre, a cívisvárosi egylet legközelebb majd csak december 5-én játszik újra, 19 órától az UVSE otthonába látogatnak Varga Tamás tanítványai. De addig is nagy feladat vár a hajdú-bihari csapatra, a Magyar Kupa negyeddöntőjében november 21-én, 20.30-tól a Szolnok vizitál Debrecenbe, majd másnap 16 órától a DVSE „viszonozza a látogatást”.

HBN


A tények

DEBRECEN–VASAS PLAKET 9-9 (3-2, 1-1, 2-3, 3-3)

Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Molnár T., Kun Gy.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 1, Kincses A. 1, Süveges M. 1, Szőke Sz. 1, Sergi Mora 1, Babay Á. Csere: Müller M., Smitula G., Hoppál G., Kuncz T. 1, Pataki G., Halek M. 3. Edző: Varga Tamás.

VASAS: Jónás Gy. – Gyárfás T. 1, Bóbis M. 1, Mészáros Cs., Delgado 2, Takács B. 1, Steinmetz Á. 1. Csere: Várnai K., Burián G. 1, Fazekas G., Saric 2, Hőna D., Simon H. Edző: Földi László.

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 11/4.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Kipontozódott: Kuncz Tamás, ill. – .

hirdetés