Nem becsülik le a Vácot, légiveszélyre is készülnek az újvárosiak

Vajda Sándor
Vajda Sándor - © Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – Vajda Sándor bízik benne, hogy a hétvégén újabb góllal tudja megkönnyíteni csapata helyzetét.

A 10. pozíciót birtokló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő folytatja a Duna menti „turnéját”: Feczkó Tamás tanítványai a múlt héten Dunaújvárosban léptek pályára, míg szombaton 14.30-tól a Vác stadionjában vizitálnak az NB II. 19. játéknapján. A Balmazújváros hazai környezetben Németh Ádámnak köszönhetően fektette két vállra aktuális ellenlábasát augusztusban, a hátvéd a 80. percben járt túl Palásthy Dávid eszén.

Gondok vannak a játéktérrel

– Nagyon kellett már a siker a gyengébb tavaszi rajtot követően, kellő mennyiségű önbizalmat tudunk meríteni a dunaújvárosi összecsapásból – utalt vissza Vajda Sándor, a Balmaz játékosa a legutóbbi 3–2-es bajnoki győzelmükre. – Az eredménynek köszönhetően az utóbbi napokban kiváló hangulatban készülhettünk a következő feladatra.

A hétvégi riválist annak ellenére sem szabad lebecsülni, hogy jelenleg a 14., tehát kiesést jelentő helyet foglalja el a másodosztály táblázatán. A váciak Sisa Tiborral kezdték az idényt, vele 12 meccsen öt pontot szerzett az együttes. A mestertől Nagy Tibor vette át a stafétabotot november elején, a váltás kiválóan sült el, ugyanis hat találkozón 12 egységet zsebeltek be a Pest megyeiek.

– Rendkívül nehéz meccsre számítok. Úgy tudjuk, a gyepszőnyeg minősége messze nem ideális, emiatt sem lesz egyszerű dolgunk. A Mezőkövesd is vereséget szenvedett nemrég a Vác otthonában, ami óvatosságra inthet bennünket. Riválisunk keretét sok magas, jól fejelő játékos alkotja, emiatt a pontrúgásoknál különösen figyelnünk kell, valamint a párharcokat ugyancsak erőltetik. Mindezektől függetlenül a győzelmet célozzuk meg. Döntő jelentőséggel fog bírni, hogy melyik együttes akarja jobban a sikert – vélekedett az újvárosiak huszonhatosa.

A remélt diadalban kulcsszerepet játszhat Vajda, hiszen a legutóbbi fordulóban duplával vétette észre magát.

– Profi pályafutásom során először tudtam egy meccsen két gólt szerezni. Remekül érzem magam, szerintem kifejezetten jó formában vagyok. A váciak kapuját is szeretném bevenni, ennek érdekében minden tőlem telhetőt megteszek – fogadkozott a 24 esztendős labdarúgó, aki három találatot számlál ebben a pontvadászatban.

HBN-BÁ