Nem becsülik le a Szolnokot

A Soroksár elleni meccsen
A Soroksár elleni meccsen - © Fotó: Matey István
Balmazújváros – Az utóbbi hetek megpróbáltatásait leküzdötte Kiss László, aki újra a pályán segítené a Balmazt.

A Soroksár elleni vereséget követően Szolnokon térhet vissza a győzelmi útra a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, a labda vasárnap 13 órakor indul útjára a Tiszaligeti Stadionban. A táblázat tizennegyedik helyén álló hazai együttes tizenhat játéknapot követően húsz ponttal gazdagodott. Ezzel szemben a hajdúságiak tizenkét egységgel többet zsebeltek be a bajnokságban, Feczkó Tamás legénysége listavezetőként várhatja a kezdő sípszót.

Nem törtek le

– Nagy hibát követnénk el, ha a szolnokiak aktuális helyezéséből indulnánk ki, a pozíciójuk nem tükrözi hűen a játéktudásukat – figyelmeztetett Kiss László, az újvárosiak rutinos csapatkapitánya. – Veszélyes ellenfél vár ránk, a Tisza-partiak odahaza már felülmúlták a Nyíregyházát, valamint a Kisvárdát. A videózás során alaposan kielemeztük a riválisunkat, kiderült, hogy agresszívan védekeznek, a megszerzett labdákból pedig villámgyors kontrákat vezetnek. Szerencsére sérülés nem nehezíti az életünket, mindenkire számíthat a szakmai stáb. A Szolnok keretében szerepel egykori csapattársunk, Pintér Norbert, akit a balmazújvárosi vezetőség erre a szezonra adott kölcsön. Szoktam vele beszélgetni, de az ilyenkor szokásos zrikák elmaradtak. A legutóbbi fordulóban hazai pályán maradtunk alul a Soroksárral szemben, de nem történt tragédia. Ahogy a győztes találkozókat sem értékeljük túl, ebből a kilencven percből sem kell messzemenő következtetéseket levonni. Egyébként a vereség ellenére a futballunkkal nem volt komolyabb probléma, megvoltak a helyzeteink, de ezeket nem tudtuk gólra váltani.

Csőstül jött a baj

Kiss számára meglehetősen pechesen alakult eddig az idény, hiszen különböző egészségügyi problémák miatt csupán a Pakssal vívott Magyar Kupa-találkozón léphetett pályára, de azon az ütközeten is le kellett cserélni a 32. minutumban.

– Nyáron lágyéksérvem miatt Győrben kellett kés alá feküdnöm. A paksiak ellen egy rúgást kaptam a bokámra, amelyet nemrég hevertem csak ki. Visszagondolva az eddigi pályafutásomra, ilyen balszerencsésen még egyik idényem sem alakult. Jelenleg százszázalékos állapotban érzem magam. Az igazat megvallva, már nagyon hiányzik a tétmeccsek hangulata – zárta mondandóját a 32 esztendős középső védő.

HBN-BÁ